Poslanci budou hlasovat o penzích i o zvýhodněních rodin s dětmi

12.04.2017 6:29

Poslanci budou dnes hlasovat o vyšším růstu důchodů, zvýšení rodičovského příspěvku rodinám s vícerčaty a daňové slevy na první dítě a o rozšíření okruhu rodin, které mají nárok na přídavek na dítě. Schvalovat budou také novelu posilující kybernetickou bezpečnost.

Poslanci budou hlasovat o penzích i o zvýhodněních rodin s dětmi
Foto: Archiv zadavatele
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Vyšší valorizace důchodů by se mohla dostat do novely o ohraničení důchodového věku na 65 let. Penze by se zvedaly o polovinu místo nynější třetiny růstu reálných mezd a o růst cen zboží, které pořizují senioři. Tato míra inflace by se využila pro výpočet v případě, pokud by byla pro penzisty výhodnější než současný obecný růst cen.

Různá zvýhodnění rodin s dětmi poslanci patrně schválí ve vládní předloze, jež umožní rychlejší čerpání rodičovského příspěvku. Rodiny s vícerčaty by na rodičovské čerpaly 330.000 korun místo nynějších 220.000 korun, daňová sleva na první dítě by vzrostla o 150 korun měsíčně. Na přídavek na dítě by měly nárok rodiny s příjmy do 2,7 násobku životního minima místo nynějšího 2,4 násobku.

V úvodním kole by Sněmovna mohla projednat poslaneckou novelu ústavního zákona o bezpečnosti, jenž by dal majitelům legálně držených zbraní právo zasáhnout k zajištění bezpečnosti Česka. V podvečer by se dolní komora měla vrátit k debatě o odchodu Velké Británie z Evropské unie.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…