Poslanci budou rozhodovat o vyšší pomoci pro OSVČ

05.05.2020 6:20

Poslanci by dnes mohli rozhodnout o výši příspěvků drobným podnikatelům, které zavedl stát kvůli epidemii nového koronaviru. Na program schůze by se mohly dostat i další protikrizové zákony. Schůze dolní komory pokračuje od odpoledne.

Poslanci budou rozhodovat o vyšší pomoci pro OSVČ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

O vládním návrhu na prodloužení poskytování státních příspěvků 500 korun denně osobám samostatně výdělečně činným nejméně do 8. června budou poslanci znovu rozhodovat potom, co jim předlohu vrátila horní komora. Senát zejména chce, aby se dotace zvýšila za květen na 700 korun za den a za červen na 900 korun denně. Požaduje také rozšíření okruhu příjemců.

Zrychleně by mohli poslanci schvalovat například zmírnění dopadů vládních opatření k omezení šíření nákazy na sport nebo možnost dávat poukazy místo okamžitého vracení peněz za zrušené kulturní akce. Vláda navrhuje také další přerušení elektronické evidence tržeb, a to do konce roku, a příspěvky pro malé společnosti s ručením omezením.

Sněmovní budovy jsou pro veřejnost nadále uzavřeny, zrušen byl i tradiční den otevřených dveří 8. května. Už se ale otevřelo informační centrum i parlamentní knihovna, byť sněmovní archiv zůstává pro externí badatele mimo provoz. Určitá omezení platí ve Sněmovně také pro novináře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…