Poslanci by měli schvalovat misi českých vojáků do Pobaltí

11.07.2017 6:12

Poslanci by dnes měli schvalovat misi českých vojáků do Pobaltí. Čeká je také debata o smlouvách mezi Evropskou unií a Kanadou a o pařížské klimatické dohodě. Schůze Sněmovny pokračuje odpoledne.

Poslanci by měli schvalovat misi českých vojáků do Pobaltí
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Do Pobaltí chce vláda vyslat příští rok až 290 českých vojáků. Měli by tam působit kvůli ruské hrozbě v rámci aliančních mnohonárodních bojových uskupení. Do Litvy by měla zamířit mechanizovaná rota s pandury, do Lotyška minometná četa.

Pařížská klimatická dohoda budí mezi poslanci spory. Ani po čtyřech dosavadních pokusech ji nepropustili k projednání výborům. Předmětem debat je mimo jiné závaznost a důsledky dohody, která signatáře zavazuje ke snižování emisí skleníkových plynů.

Kontroverze vzbuzuje také ratifikace dvou smluv mezi Evropskou unií a Kanadou, Smlouvu o strategickém partnerství by dolní komora měla schválit. Související hospodářskou a obchodní dohodu (CETA), která by měla od příštího roku začít odstraňovat většinu cel a poplatků mezi unií a Kanadou, Sněmovna zatím jen rozjednala.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…