Poslanci by mohli projednat zákon o službách spojených s bydlením

19.02.2013 6:01

Sněmovna se dnes odpoledne sejde na pokračování své únorové schůze. Poslanci by mohli opět projednávat návrh nového zákona, který upravuje podmínky poskytování služeb spojených s bydlením. Senát ho poslancům vrátil s pozměňovacím návrhem, který zmírňuje sankce při prodlení s placením.

Poslanci by mohli projednat zákon o službách spojených s bydlením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny

Nový zákon sjednocuje pravidla pro úhradu služeb spojených s bydlením a obsahuje i výčet služeb, jejichž poskytování je nezbytné pro řádné užívání bytu. Týká se nájemního, družstevního i vlastnického bydlení.

Zákon počítá s tím, že poskytovatel nebo příjemce služeb by musel za porušení povinností zaplatit pokutu ve výši 100 korun denně. Navíc stanovuje poplatek z prodlení ve výši 2,5 promile dlužné částky denně. Podle senátorů to však představuje až 91,25 procenta ročně. Chtějí proto zmírnit poplatek z prodlení na jedno promile denně. Poslanci by dnes mohli rozhodnout, zda na jejich návrh přistoupí, či zda ho odmítnou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…