Poslanci se znovu vrátí k debatě o vládních změnách v EET

13.02.2019 6:18

Sněmovna by dnes mohla dokončit úvodní kolo debaty o vládních změnách v elektronické evidenci tržeb. Poslanci také budou schvalovat novelu, jež rozšiřuje finanční kontroly ve veřejné správě na dobrovolné svazky obcí, jejich příspěvkové organizace a na Správu železniční dopravní cesty. Zprávu přinesla ČTK.

Poslanci se znovu vrátí k debatě o vládních změnách v EET
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

Vládní novela o EET zejména rozšiřuje okruh evidovaných tržeb o obory, které měly před zásahem Ústavního soudu spadat do třetí a čtvrté fáze. Jde především o řemeslníky. Půjde už o osmý pokus posunout předlohu k posouzení výborům. Její součástí jsou také změny v dani z přidané hodnoty. Do desetiprocentní sazby přesouvá například vodné a stočné, stravovací služby a úklidové práce.

Dolní komora by mohla dokončit také druhé kolo debaty o vládní cizinecké novele, jež by mimo jiné dala vládě právo stanovit kvóty pro ekonomické migranty a zavedla by povinné integrační kurzy pro zahraniční pracovníky. Sněmovna projednávání předlohy v souvislosti s ostrou hádkou některých poslanců před dvěma týdny přerušila. Poslanec SPD Lubomír Volný v této souvislosti čelí za svá vyjádření podnětu k zahájení disciplinárního řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…