Poslanci vyklízejí kanceláře. Co všechno si v nich nastřádali...

29.08.2013 8:55

Ve středu Miloš Zeman podepsal usnesení sněmovny o rozpuštění a poslanci se již vrhli na vyklízení kanceláří. Novinky.cz píší, že jako jedni z prvních se začali stěhovat dosavadní šéfové klubů KSČM Pavel Kováčik a TOP 09 Petr Gazdík.

Poslanci vyklízejí kanceláře. Co všechno si v nich nastřádali...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Pavel Kováčik prý jako prvního sbalil bílého plyšového medvěda, z něhož bude mít radost vnučka Zuzana. Do ruky se mu dostal i energetický nápoj, dar od expremiéra Petra Nečase (ODS), který ho rozdával během nočních zasedání v době sněmovních obstrukcí. „Teď už to pít nebudu, bůh ví, co v tom je,“ prohlásil Kováčik.

Novinky.cz píší, že v kanceláři v prvním patře Smiřického paláce seděl Kováčik 11 let. Svou sbírku kaktusů za oknem prý nechal na místě. „Vše je v rukou voličů,“ tak nějak prý počítá s tím, že se sem za dva měsíce vrátí a kaktusy to bez vody vydrží.

Sněmovní octavii Kováčik prý vrátí do konce týdne. Na kampaň si bude muset půjčit auto od kamaráda, protože to jeho by to údajně nevydrželo. Obejde se i bez sněmovního počítače. „Jsem antipočítačový typ, používal jsem ho jen v nutnosti,“ podotkl.

Problém je v tom, že podle pokynů kanceláře komory musí všichni své kanceláře vyklidit do tří týdnů. Kováčik se vzpírá. „Hodně odvezu, ale nedovedu si představit, že bych všechno včetně archivu převážel někam a pak zpátky. Něco tu nechám, když to někdo vyhodí, tak to bude pryč,“ dodal.

Na vázání kravat mám manželku

Petr Gazdík z TOP 09 již začal s vyklízením kanceláře a podle Novinek.cz i bytu číslo 11 v poslanecké ubytovně v Nerudově ulici pod Hradem. I Gazdík bude znovu kandidovat. Doufá, že u voličů na Zlínsku, kde je lídrem TOP 09, uspěje.

„Žádný poslanec ale nemůže počítat s tím, že ho zvolí. U starostů je to tak, že mají jen čtyři možnosti, jak skončí: Buď odejde včas, odejde zhrzen, začne chlastat, nebo umře. Zvolil jsem tu první možnost,“ připomněl doby, kdy před třemi lety odešel z vedení radnice v Suché Lozi do Parlamentu. Do dolní komory se však hodlá vrátit.

Server Novinky.cz uvádí, že z kanceláře ve sněmovně má nejraději výhled na Hradčany. „Jsem bordelář, schovával jsem všechny možné papíry o jednání, ty teď vyhodím. Zbytek věcí odvezu domů. Žena je na to připravená. Slíbil jsem jí, že přivezu jen nebordel,“ prozradil Gazdík.

Z bytu, odkud měl zase výhled na Petřínskou rozhlednu a na Strahovský klášter, toho prý stěhoval víc než z kanceláře. Jako zajímavost uvádějí Novinky.cz, že z již poloprázdného stojanu zmizelo posledních padesát kravat ze 180, které shromáždil. Všechny měly uvázaný uzel. „Já je neumím vázat, a nechci se to učit. Na to mám manželku,“ přiznal se. Část kravat prý dá do aukce, jejíž výtěžek dostanou autistické děti.

Petr Gazdík si bere neplacené volno ze Základní školy v Bánově, kam se vrací. Čas potřebuje na předvolební kampaň. Sněmovní octavii vrátí v pondělí a bude jezdit rodinnou škodovkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…