Poslanec Foldyna okomentoval osud Kurdů: Je mi na zvracení

10.10.2014 21:50

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) okomentoval na sociální síti Facebook osud Kurdů, kteří na jedné straně bojují proti Islámskému státu, ale na straně druhé se potýkají i s těžkostmi v Turecku. Český zákonodárce si nebral servítky a zmínil i NATO.

Poslanec Foldyna okomentoval osud Kurdů: Je mi na zvracení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Server Lidovky.cz přináší informaci o tom, že turecká policie zabila při protestech 31 Kurdů. Právě Kurdové přitom v pozemních operacích nesou nemalou část tíhy bojů s radikály z Islámského státu. Na růžích ustláno ale podle všeho nemají ani v Turecku. Podle Foldyny to svědčí o pořádné dávce pokrytectví. 

„Pokrytecký kalkul, cena tisíce zmasakrovaných nevinných lidi. Mlčení k tomu a jen předstíraná snaha se zločincům postavit je zločin sám! NATO místo efektivního zásahu si vyprazdňuje sklady bomb, aby mohli dat zbrojním firmám vydělat. Je mi z toho na zvracení!“ napsal poslanec.

Emotivní komentář Jaroslava Foldyny:

Svět ( NATO) nechá zmasakrovat Kurdy.
Komu to vyhovuje?
Turecká armáda je čtvrtá největší na světě, druhá v NATO.
Nechají zmasakrovat tisíce lidí , to je do nebe volající svinstvo.
K čemu je to slavný NATO? ... Na hovno!
Lidi musí se něco udělat, přeci se tady na netu nebudeme dívat na urezávaní hlav nevinných lidi těmi fanatiky?!

Pár slov přidal na sociální síti i někdejší poradce Václava Klause a Mirka Topolánka Tomáš Haas. Poznamenává, že turecká armáda přihlíží masakrování Kurdů v Kobani ze strany Islámského státu a turecká policie silou potlačuje protesty Kurdů v Turecku. A Západ tomu přihlíží. „Nebylo už těch masakrů, na které jsme v poslední době připravováni dost?“ ptá se Haas.

Navazující komentář Tomáše Haase:

Jak řekl John Kerry: „Jakkoliv je strašné sledovat, co se v Kobani děje, je třeba držet si odstup a rozumět strategickým cílům.“

Ano, vyhlazením Kurdů se vyřeší jeden národnostní problém blízkého východu.
Elegantní. Erdogan je jistě spokojen, to vyhovuje i jeho strategickým cílům.

A že Erdogan spokojen je, dokazují i obrázky, na kterých svou spokojenost právě včera a dnes, kdy jejich armáda přihlíží masakru Kurdů na hranicích a jeho policie masakruje Kurdy doma, premiér Ahmet Davutoglu a jeho ministři zahraničí a evropských záležitostí vyjadřují v rozhovorech s jedním evropským expertem, který do Turecka přijel jednat o podpoře jeho parlamentní frakce pro účast Turecka na rozhovorech EU a Washingtonu o Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Náš expert souhlasil se všemi jejich požadavky, jak se pochlubili podle článku na tamním internetovém serveru Millyet.com, pochválil si, že "jsme jedna rodina" a tak nic nebrání bližším a pevnějším vztahům ČR a Turecka a EU.

Jestli se někdo diví, že Turecko se zrovna nehrne na pomoc Kurdům, tak ať se pls trochu podívá do historie strany PKK, jejích dlouholetých teroristických akcí proti tureckému státu a její podpory ze strany Asadovy Sýrie a Íránu. Může se nám to sice nelíbit, ale každý stát holt má svoje národní zájmy, i Turecko.

Což je asi tak dobrá odpověď, jako by někdo řekl, že se nesmíme divit tomu, že Turci již od poloviny devatenáctého století potlačují Kurdskou menšinu, a to velmi krvavě, protože v polovině osmdesátých let dvacátého století vznikne vedle dvou Kurdských politických stran, Vlastenecké unie Kurdistanu a Kurdské demokratické strany i jedna daleko menší, Kurdská dělnická strana (PKK), a jako na objednávku začne v devadesátých letech s teroristickými akcemi, aby jednou měl Erdogan svůj plošný protikurdský teror na koho svést - na Kurdské teroristy.

V Tureckém národním a strategickém zájmu je jak se zdá vyhladit všechny Kurdy na středním Východě a tam kde to nedokáže Erdogan sám, pomůžou jeho přátelé z Islámského kalifátu, nebo jeho spojenci v HAMASU.

Ve světě je v poslední době najednou až moc válek, masakrů, vraždění, bombardování a atentátů.

Nevím, proč právě my musíme být nejlepšími kamarády těch, kdo je vedou
.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…