Poslanec SPD Vích: Ministerstvo zdravotnictví už zjevně jen přežívá. Naprosto nekompetentní

06.02.2021 20:39

Poslanec hnutí Svoboda a přímá demokracie Radovan Vích by rád věděl, zda je ještě vůbec ministr zdravotnictví za hnutí ANO Jan Blatný spolu se svým týmem kompetentní k řešení koronavirové epidemie. Zdá se mu totiž, že Jan Blatný a jeho podřízení na ministerstvu už jen přežívají. Sám se proto rozhodl nabídnout cestu z krize. S pomocí ruské vakcíny Sputnik.

Poslanec SPD Vích: Ministerstvo zdravotnictví už zjevně jen přežívá. Naprosto nekompetentní
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Radovan Vích

Anketa

Měl by být ministr Blatný odvolán?

16%
30%
hlasovalo: 10488 lidí

Čísla ukazují, že vládě Andreje Babiše (ANO) se tak docela nedaří zvládat epidemickou situaci v České republice. Ministr zdravotnictví Jan Blatný opakovaně varoval, že dokud výrazně neklesnou počty lidí v nemocnicích, nelze mluvit o zlepšení situace. Čísla podle jeho názoru nezačnou klesat, pokud dnes značná část populace záměrně ignoruje protikoronavirová opatření.

Vláda na to reaguje tím, že chce opatření ještě zpřísnit. Jenže podle Radovana Vícha tudy cesta nevede.

„Ministerstvo je zcela bezradné, žijící ze dne na den, řízení nekompetentní. Vláda chce ještě přitvrdit a zamezit pohyb mezi kraji. Tudy ale cesta nevede,“ napsal doslova poslanec.

Cesta podle jeho názoru vede přes proočkování populace, a to i za využití ruské vakcíny Sputnik. Jen proočkování populace ukončí pandemii a dovolí lidem opět normálně žít.

Premiér Babiš včera přiznal, že jsme měli jít maďarskou samostatnou cestou nákupu vakcíny Sputnik již dávno. Přitom v SPD to tvrdíme již dlouho. Rizikovým skupinám anebo těm, co se chtějí očkovat, je potřeba urychleně zajistit dostatek vakcín a naočkovat je v řádu stovek tisíc denně. A ty ostatní z nás nechat žít, protože stejně se dříve nebo později prostě většinově promoříme (mám to již za sebou),“ napsal Vích.



„Takhle nás prostě čeká stejné léto jako loni a nedej bože i podzim. Pokud se bude opakovaně prodlužovat nouzový stav, lidé budou opatření porušovat čím dál tím více. Nelze se jim divit, pokud by i vyšli do ulic. Oni sedí doma s dětmi a papaláši se scházejí po hospodách, hotelech a restauracích, policisty nevyjímaje,“ varoval ještě.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…