Poslanec Škárka: Právo volit by měl mít jen někdo. Jinak si jednou zvolíme Rákosníčka

01.02.2013 17:49

Nezařazenému poslanci Jaroslavu Škárkovi se nelíbí výsledek první přímé prezidentské volby. A je to podle něj vina občanů, kteří se o nic nezajímají, proto by podle něj mělo být omezeno volební právo obecně.

Poslanec Škárka: Právo volit by měl mít jen někdo. Jinak si jednou zvolíme Rákosníčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Nejhorší je podle Škárky fakt, že se volič nerozhoduje podle historických souvislostí, ale podle naprosto nesmyslných sympatií. Nepomohou ani novináři, kteří podle Škárky vědí ještě méně a nechávají se uplácet.

Prezidentem bude Rákosníček

„Je pro mě tristní, když se občas v nějaké obskurní televizi a v obskurním pořadu objeví, že občané - voliči neznají ani jméno svého premiéra. Ale co by člověk chtěl od diváků, kteří 'čumí' na Dallasy, Ordinace v růžové zahradě, Pošty pro tebe, mě či ono, Partičky, různé hledání 'superstárů' a většinu dalších kravin, ve kterých se televize předhánějí,“ zaráží Škárku.

Poslanec prý dokonce zažil, že někdo volil podle toho, co která strana rozdává v rámci volební kampaně. „Rovnost volebního práva považuji za chybu, protože hlas jednoho pivaře z kampaně má stejnou váhu jako hlas člověka, který se rozhoduje například podle toho, že si přečte programy, projde weby příslušných stran a věnuje hlasování určitou zodpovědnost v přípravě,“ zlobí se Škárka.

A poslanec už má i řešení – každý by podle něj před tím, než půjde volit, měl složit jakousi „volební maturitu“. „Pokud bude i nadále volit kdekdo, budeme mít možná jednou prezidentem Rákosníčka i s celým jeho rybníkem,“ předvídá Škárka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…