Poslanec Úsvitu ke grilování Šarapatky v ČT: Mediální válka. Nikomu se nedá věřit

19.03.2014 16:52

Poslanec hnutí Úsvit přímé demokracie Martin Lank se pozastavil nad tím, jak v úterních Událostech, komentářích České televize moderátor Martin Veselovský „griloval“ jeho stranického kolegu Milana Šarapatku ve spojitosti s referendem na Krymu. Neptal se ale na věci související s referendem, jak by se prý dalo čekat, ale na to, kdo Šarapatkovi platil cestu na Krym. O čem to svědčí?

Poslanec Úsvitu ke grilování Šarapatky v ČT: Mediální válka. Nikomu se nedá věřit
Foto: Archiv ML
Popisek: Martin Lank

Poslanec Milan Šarapatka byl jako pozorovatel na Krymu v době, kdy tam probíhalo referendum. Moderátor Martin Veselovský se ho ale neptal na to, jak referendum probíhalo, ale na to, kdo mu cestu platil. Šarapatka k tomu pouze uvedl, že tato okolnost mu na celé věci nepřijde nejpodstatnější. Veselovský ale zákonodárci prozradil, že finance poskytl muž spojovaný s radikální pravicí. Celá diskuse se pak na tomto tématu zastavila.

Lank má za to, že se jeho stranický kolega stal obětí mediální války o Krym, do které se bohužel zapojila i Česká televize, jež současnou ukrajinskou vládu popisuje jako „hodné hochy“, přestože se k moci nedostali cestou regulérních voleb. Ruská strana to zřejmě popisuje zcela opačně. V Kyjevě z jejich pohledu vládnou téměř fašisté, které navíc Západ vítá. Bývalý šéfredaktor Hitrádia Vysočina Lank se domnívá, že oba tyto výklady jsou silně tendenční.

„Obávám se, že co se týče dění na Ukrajině, tak už se nedá věřit prakticky nikomu a ničemu. S fakty podle všeho manipulují obě strany - a tendenčně informují `provýchodní` i `prozápadní` média. A my jim to polykáme i s navijáky. Jen se se smutným povzdechem ptám, kam se ve zpravodajství poděla vyváženost a prostor pro obě strany...“ klade si otázku poslanec.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…