Poslanec pochválil „Sex v práci"

12.05.2014 13:10

Předvolební klip Sex v práci Mladých sociálních demokratů podle poslance ČSSD Jana Birkeho připoutal žádoucí pozornost k tématu nezaměstnanost. Na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz Birke také reagoval na nesouhlasnou poznámku s vystupováním Lubomíra Zaorálka v Číně, kde za ČR deklaroval názor, že Tibet je nedělitelnou součástí Číny.

Poslanec pochválil „Sex v práci"
Foto: red
Popisek: Jan Birke, ČSSD

Názor na klip Sex v práci chtěl znát jeden ze čtenářů ParlamentníchListů.cz, a proto položil sociálnímu demokratovi Janu Birkemu tento dotaz: „Co říkáte na předvolební spot, s nímž přišla ČSSD, konkrétně Mladí sociální demokraté? Proč se k tomu strana nevyjadřuje? Já nic proti sexu nemám, ale spojovat s ním nezaměstnanost by mě nenapadlo,“ napsal čtenář.

Mladí sociální demokraté totiž před eurovolbami přišli s novým předvolebním spotem s názvem Sex v práci. „Každý má chuť o pauze dělat něco jiného. A sex v práci je fajn," ozývá se na videu zastřeným hlasem. Kamera pak sleduje blondýnku, která evidentně dává přednost raději jiným fyzickým potřebám než například občerstvení. Dívka mizí za prosklenými dveřmi, kde se začne oddávat sexu s kolegou.

Otázka s odpovědí ZDE.

Birke spot obhajuje, zjevně považuje za důležité, že se o něm mluví a přitahuje pozornost. „Cílem předvolebních klipů politických stran je zajímavou a nápaditou formou upozornit na program politické strany. Pro ČSSD je téma nezaměstnanosti mimořádně důležité a snažíme se na něj jak upozorňovat, tak ho primárně řešit,“ napsal Birke s tím, že zmíněné video skutečně přitáhlo k tématu nezaměstnanost mimořádnou pozornost. „Navíc se nejedná o nic laciného nebo neslušného, naopak mi to přijde celkem vtipné," dodává poslanec.

Tibetskou vlajku vyvěsilo 600 obcí

Další otázka na serveru ParlamentníListy.cz reagovala na nedávnou návštěvu Lubomíra Zaorálka (ČSSD) v Číně. Obě strany se tam ujistily, že budou dodržovat zásady nevměšování se do vnitřních záležitostí tak, jak je vyjádřeno v Chartě OSN. S tím také souvisí potvrzení postoje, že Tibet je nedělitelnou součástí Číny a Česká republika nepodporuje jeho samostatnost v jakékoli podobě.

Sociální demokrat Jan Birke odpovídal na otázku, proč Zaorálek v Číně mluvil za celou ČR, když řada starostů na podporu Tibetu vyvěsila vlajky.

Poslanec Jan Birke pojal odpověď poněkud formálně, když začal informací, že vláda a prezident reprezentují Českou republiku doma i v zahraničí. „Do svých funkcí jsou nominováni na základě výsledku demokratických voleb. To vyplývá z naší Ústavy. Proto mi není zcela jasný Váš problém s tím, že ministr zahraničí hovoří za Českou republiku.“

Otázka s odpovědí ZDE.

Birke dále napsal, že bude rád, když tazatel dá najevo své názory a zároveň když vyjádří svůj názor i ve volbách. Nicméně se ohradil proti mínění, že tibetskou vlajku vyvěšuje většina starostů. „K Vašemu argumentu ohledně vlajek mohu jen podotknout, že v letošním roce vyvěsilo tibetskou vlajku okolo 600 obcí. V České republice je více než 6 000 měst a obcí,“ napsal Birke a s přáním pěkného dne se se čtenářem rozloučil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…