Poslanec za TOP 09: Z reality se žádná země ještě nevylhala

04.07.2014 13:03

O smysluplnosti uzavírání předvolebních koalic, roli Karla Schwarzenberga v udržení životaschopnosti strany či o fízlech se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz rozepsal poslanec František Laudát (TOP 09). Odpovídal tak na zvídavé dotazy čtenářů.

Poslanec za TOP 09: Z reality se žádná země ještě nevylhala
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

„V Praze, Plzni jdete do voleb sami a co další města? A nebylo z hlediska čitelnosti strany lepší, kdybyste se oddělili úplně?“ ptá se čtenář poslance. „Mě mate, že se takhle míchají karty,“ dodává.

Laudát utváření předvolebních koalic nepovažuje za krok, který by mohl stranu poškodit. „Když se někde domluví TOP 09 a Starostové, je to dobré. Záleží na jejich vůli. Smlouvu o spolupráci máme do roku 2017. Potom se uvidí,“ odpovídá čtenáři na dotaz.

Nicméně uznává, že koalice s jinými stranami na úrovni nižších samospráv může ideologii TOP 09 učinit méně čitelnou pro voliče. „Naše politika ve sněmovně je doufám dost čitelná a  na úrovni obcí a krajů je významný faktor lidské domluvy a spolupráce při konkrétním řešení problémů obce, nebo kraje. Trochu se tam ideologie upozaďuje,“ konstatuje.

Plné znění otázek a odpovědí ZDE, ZDE a ZDE.

Podle názoru dalšího čtenáře ParlamentníchListů.cz nemá hnutí Starostové a nezávislí bez koalice s TOP 09 šanci na přežití. To samé by prý mohlo potkat i Laudátovu stranu po odchodu jejího lídra Karla Schwarzenberga. „Myslíte si, že vy máte bez Schwarzenberga budoucnost?“ ptá se poslance. „Podle mě na něj moc sázíte, přitom máte dost lidí…“ konstatuje.

Laudát je po odchodu knížete Schwarzenberga rozhodnutý podporovat na předsedu Miroslava Kalouska – současného místopředsedu strany. „Nevím, jak dlouhou budoucnost spolek jménem TOP 09 má, ale konzervativní ideje se buď v naší společnosti více prosadí, nebo země skončí v totálním úpadku,“ vysvětluje svůj náhled na budoucnost strany.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Další dotaz cílil na místopředsedu strany TOP 09 Miroslava Kalouska a jeho používání obratu „fízlové“. „Pane Laudáte, vadí vám, když pan Kalousek mluví o fízlech, nebo je to v pořádku?“ táže se poslance.

Laudátovi výše zmíněné pojmenování příslušníků Policie ČR nevadí. „Začněme nazývat věci pravými jmény. Vím, že lidé nechtějí slyšet pravdu, ale je čas se změnit. Z reality se dlouhodobě ještě žádná země nevylhala. Proč bychom měli být výjimka?“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…