Poslední den soudu Janouškovi opravdu nevyšel. Dnes se má dozvědět, kolik za bouračku dostane

30.04.2014 7:02

Jako „osudový den Romana Janouška“ prezentují Lidové noviny dnešek, kdy má u Městského soudu v Praze padnout rozsudek nad vlivným podnikatelem kvůli jeho předloňské dopravní nehodě. Podle deníku si lobbista v šancích nestojí příliš dobře.

Poslední den soudu Janouškovi opravdu nevyšel. Dnes se má dozvědět, kolik za bouračku dostane
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Předposlední den před soudem Janouškově obhajobě příliš nevyšel. Povážlivé trhliny totiž dostala verze nehody, kterou doposud prezentoval. Údiv i pobavení vyvolaly zejména bezprostřední Janouškovy reakce na dopravní nehodu, vyjevené v telefonních hovorech.

S těmi přišla státní zástupkyně na samotný závěr procesu. Podivoval se tomu sám soudce Tomáš Kubovec, žalobkyně vysvětlila, že jí policisté dali materiály do rukou až před několika dny. „Policisté jí nachystali velký trumf na samý závěr procesu,“ píší LN uznale.

Z čtyř CD prý jasně vyplývá, že dosavadní Janouškova lítost byla neupřímná. „Vietnamka, metr padesát, kopala mi do dveří a říkala, co všechno mi vyvede. Vona udělala dvojitej kotrmelec, trojitý salto, zlomila si ruku, nohu, za ušima a za p*delí,“ měl podnikatel popsat incident. Později v telefonátu s manželkou padlo tvrzení: „Baba hodila šipku na kapotu."

Když přijeli policisté, držel si navzdory vážné situaci humor. „Normálně mám pouta, dali mi medvěda. Ne, dělám si p*del,“ vykládal jiné osobě. Podle státní zástupkyně právě toto dokazuje, že dosavadní Janouškova obhajoba nestála na reálných základech. Dalším důkazem, který lobbistovi výrazně přitížil, pak měl být „superposudek“, kterým se znalci měli vyrovnat s diametrálními rozdíly v posudcích, dodaných obžalobou a obhajobou.

Podle posudku měla sražená žena stát přímo před Janouškovým autem a nenašla se žádná technická okolnost, která by potvrzovala jeho prohlášení, že ji neviděl. Znalce se snažil zpochybnit Janouškův obhájce Vít Široký poukazováním na vlastní posudek, který takovou možnost naopak připouštěl. Znalec znechuceně odvětil: „Posudek, který udělá několik variant, a ani jedna není technicky přijatelná, to jsem tedy ještě nezažil.“   

Ve středu se očekává, že soudce Kubovec vynese rozsudek. Státní zástupkyně po závěrečné řeči, ve které s pobouřením ocitovala i největší perly z Janouškových telefonátů, navrhla nepodmíněný trest ve výši deset let, což je v případě trestného činu vraždy v dolní části trestní sazby. Obhajoba nadále trvá na tom, že kvalifikace jednání jako pokusu o vraždu je zcela absurdní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…