Posluchači brání svou školu proti Dvořákové: UJAK nám vyšel vstříc, na rozdíl od státu

13.02.2015 18:47

Studenti soukromé vysoké školy Univerzity Jana Amose Komenského založili iniciativu ChcemeStudovat.cz. Na příslušné internetové stránce jsou zveřejněny příběhy a postřehy studentů, kteří svou školu hájí před akreditační komisí v čele s Vladimírou Dvořákovou. Není prý pravda, že by škola vzdělávala nekvalitně. A oproti vysokým školám má jednu výhodu. V maximální možné míře vyšla vstříc učitelům, kteří si musí podle zákona doplnit kvalifikaci.

Posluchači brání svou školu proti Dvořákové: UJAK nám vyšel vstříc, na rozdíl od státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimíra Dvořáková

“Předsedkyně Akreditační komise ČR Vladimíra Dvořáková se mimo jiné ve svých mediálních vystoupeních opírá o jisté stížnosti samotných posluchačů. Rádi bychom touto iniciativou podobná vyjádření vyvrátili,” říká Martin Staněk, posluchač UJAK a předseda nově založené iniciativy ChcemeStudovat.cz, a zároveň dodává: “Každý příspěvek obsahuje celé jméno posluchače, jehož identitu si může akreditační komise ověřit v univerzitním informačním systému.”

Iniciativa publikuje příběhy studebtů, kteří se staví za svou školu a za práci, kterou tamní pedagogové odvádějí. Oproti veřejným vysokým školám má prý UJAK jednu velkou výhodu, učitelům, kteří pracují na školách i desítky let bez patřičného vysokoškolského vzdělání, umožnila studovat o sobotách a nedělích. Klasické dálkové studium na veřejných vysokých školách se přitom odehrává o pátcích a sobotách, což znamená, že by si učitelé museli brát volno a ředitelé by za ně hledali suplování, pokud by vůbec byli ochotni vyjít svým podřízeným vstříc.

Kdyby UJAK učitele nepřijal a oni nezahájili studium, přišli by o práci a mnohdy by si jen těžko hledali jinou, i tyto informace najdeme v příbězích, které iniciativa publikovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…