Pospíšil obdržel podporu z ODS. Od tohoto muže byste to nečekali

21.01.2014 14:03

Bývalý místopředseda ODS Pavel Drobil se nečekaně zastal svého stranického kolegy Jiřího Pospíšila, kterého spolustraníci na víkendovém kongresu vyštípali z vedení strany. Podle Drobila by ale Pospíšil měl mít v ODS prostor, a právě chování k němu by mělo být ukázkou "nové kultury" ODS.

Pospíšil obdržel podporu z ODS. Od tohoto muže byste to nečekali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Drobil

Někdejší místopředseda ODS a ministr životního prostředí přiznává, že s ohledem na jeho minulost je to možná překvapivé, ale považoval by za chybu, kdyby se ODS zbavila Jiřího Pospíšila. To říká s vědomím, že naštve mnoho svých přátel, a s pochopením pro všechny, kteří po mediálních výstupech bývalého ministra spravedlnosti z poslední doby odmítli dát mu na kongresu hlas.

„Odrazem nového startu ODS by mělo být i to, že ukončíme jednu špatnou praktiku v naší straně, a to, že těm, kteří ve vnitrostranickém boji prohrají, neumožníme důstojnou existenci uvnitř strany a další obhajobu jejich názorů, ač s nimi nemusíme vůbec souhlasit,“ píše exministr. Touto cestou se podle něj nyní dává ČSSD a zjevně se jí to nevyplácí.

Obrací se však i k Pospíšilovi a jeho proklamovanému názoru, že byl potrestán za prosazování nezávislosti státních zástupců. „Jirko, velmi se pleteš,“ vzkazuje mu s tím, že výtky vždy směřovaly pouze k nahrazování extrému nevyšetřování kauz opačným extrémem stíhání politiků za každou cenu.

Dále Pospíšilovi vyčítá „kreativní experimenty s trestním právem“, žonglování s příslušností vyšetřovacích orgánů nebo tahání lidí po nesmyslných soudech jen proto, aby zatleskalo několik svazáckých novinářů.

„Prostě ne vše, čemu tleská mediální mainstream, musí reprezentovat veřejné blaho. Opak je jako již několikrát v historii pravdou. Vede k pošlapávání osobních svobod a nástupu populistických mesiášů do politiky,“ domlouvá dále Drobil svému kolegovi.

To však nic nemění na tom, že by podle něj měl Pospíšil mít v ODS důstojné místo a prosazovat svou politiku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…