Pospíšil podá kvůli Rampulovi kasační stížnost. O odklad nepožádá

24.02.2012 20:38

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil je definitivně rozhodnutý. Podá kasační stížnost proti rozhodnutí pražského městského soudu, podle kterého se Vlastimil Rampula vrátil do funkce. O odkladný účinek verdiktu však Pospíšil žádat nebude.

Pospíšil podá kvůli Rampulovi kasační stížnost. O odklad nepožádá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Jiří Pospíšil se po schůzce s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem rozhodl podat kasační stížnost kvůli návratu Vlastimila Rampuly do funkce šéfa Vrchního státního zastupitelství v Praze. Nyní bude o stížnosti rozhodovat Nejvyšší správní soud.

Pražský městský soud totiž vrátil Rampulův případ zpátky do správního řízení. Zeman tak může doplnit další důvody pro jeho odvolání a ministr i potvrdil, že Zeman s doplněním počítá.

Pospíšil odvolal Rampulu loni v říjnu, kdy mu vadilo, že údajně vážně porušil povinnosti, když v několika případech nereagoval na chybná rozhodnutí státních zástupců. Jako další důvod ministr uvedl jeho zásah do kauzy tunelování IPB. Rampula prý řekl své podřízené, aby se neodvolávala proti osvobozujícímu rozsudku.

Před týdnem však bylo rozhodnutí Pospíšila zrušeno. Městský soud argumentoval například tím, že se neprokázalo, že by Rampula závažně porušil své povinnosti. Nejvyšší státní zástupce Zeman také prý dostatečně nezdůvodnil jeho odvolání. Proto se Rampula vrátil do úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…