Posselt má už u sudetských Němců obě nejvyšší funkce

31.03.2014 15:04

Bavorský politik Bernd Posselt zaujímá nově obě nejvyšší funkce v organizaci sudetských Němců, vysídlených po druhé světové válce z tehdejšího Československa. Vedle své dosavadní funkce mluvčího sudetských Němců ho o víkendu zvolilo Spolkové shromáždění Sudetoněmeckého krajanského sdružení také předsedou sdružení.

Posselt má už u sudetských Němců obě nejvyšší funkce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bernd Posselt

Nominálně nejvyšší funkcí u sudetských Němců je jejich mluvčí, kterým je Bernd Posselt od roku 2008. Druhý v hierarchii je předseda Sudetoněmeckého krajanského sdružení, kterým byl doposud Franz Pany. Jeho úkoly nyní převzal také Posselt, který tuto funkci zastával před Panym v letech 2000 až 2008.

Posselt zastupuje německou vládní Křesťanskosociální unii (CSU) v Evropském parlamentu. Pod jeho vedením představitelé sudetských Němců v posledních letech zmírnili kdysi ostrou protičeskou rétoriku kvůli takzvaným Benešovým dekretům, jejichž zrušení se vysídlenecká organizace domáhá.

Na loňském sudetoněmeckém sjezdu účastníci naopak chválili tehdejšího českého premiéra Petra Nečase za jeho příspěvek k narovnání politických vztahů mezi Prahou a Mnichovem, které po dlouhá desetiletí zatěžoval právě rozdíly v pohledu na česko-německou minulost a požadavky sudetských Němců. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…