Potěšilo by mě, kdyby si Sobotka se Zemanem byli bližší, prozradil v rádiu Hašek

08.08.2013 17:51

Statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu ujistil, že všichni sociální demokraté budou hlasovat pro rozpuštění sněmovny. Podle něj ji pak prezident Miloš Zeman bezodkladně rozpustí.

Potěšilo by mě, kdyby si Sobotka se Zemanem byli bližší, prozradil v rádiu Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

To prý jemu a Bohuslavu Sobotkovi řekl během červnové návštěvy v Lánech. Hašek přiznal, že by ho potěšilo, kdyby předseda Sobotka byl s prezidentem v bližším vztahu. „Budu rád, když kontakty levicového prezidenta Miloše Zemana a předsedy největší levicové strany Bohuslava Sobotky budou četnější a intenzivnější než dosud,“ řekl v rádiu, kam ze sněmovny dorazil s několika minutovým zpožděním.

Premiérem bude Sobotka, ne Hašek

Odmítl také, že by prezident pověřil sestavením vlády po volbách jeho a ne Sobotku. „To jsou úvahy, které mně nepříslušejí. Já se zamýšlím nad tím, co je výhodné pro sociální demokracii. Teď jsme ne centimetry, ale milimetry od nových voleb a na ty se teď budeme soustředit, na přípravu programu, na sestavení kandidátek,“ plánuje.

Za nejvhodnější partnery pro povolební spolupráci považuje zemanovce a KDU-ČSL. „My budeme ve volbách se SPOZ demokraticky soupeřit, ale po volbách je vidím jako jedny z přirozených partnerů. Umím si představit i spolupráci s KDU-ČSL. Komunisté budou jistě reprezentovat část levicových voličů, ale ČSSD má stále platné bohumínské usnesení. Umím si představit jednání s KSČM o ad hoc podpoře jednotlivých zákonů. Jenom velmi těžko si dovedu představit, že sociální demokracie přivede komunisty hlavním vchodem do Strakovy akademie,“ uvedl Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …