Požadavek syrského migranta zněl jasně: „Jenom jednou.“ Naštěstí zasáhl otec oběti

27.07.2017 7:36

Okresní soud v německém Kleve tento týden řešil další případ „kulturního obohacování“. Čtyřiadvacetiletý syrský migrant čelí obvinění z pokusu o znásilnění stejně staré německé ženy.

Požadavek syrského migranta zněl jasně: „Jenom jednou.“ Naštěstí zasáhl otec oběti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranté se navzájem učí francouzsky

Čtyřiadvacetiletá matka jednoho dítěte se v časných ranních hodinách onoho osmého ledna vracela z Kleve do blízkého Warbeyenu, když k ní znenadání přiskočil syrský migrant a zaútočil na ni. „Strhl mě k zemi, a i když jsem se snažila bránit, nedařilo se mi jej zbavit. Pokaždé mě vždy znovu a znovu udeřil. Tahal mě za vlasy a říkal, že to chce jen jednou. Poté si ke mně klekl a snažil se mě líbat. Abych nekřičela, tak mi dával ruku na pusu,“ popisovala oběť.

Mezitím dle svědectví žen před soudem v Kleve jí útočník rozepínal bundu. Díky včasnému zásahu otce oběti však naštěstí zůstalo jen u pokusu o znásilnění. Ještě před útokem si žena všimla, že ji někdo sleduje. Duchapřítomně zavolala svému otci, a tím se vyhnula tomu nejhoršímu. Její otec nasedl na svůj skútr vyrazil jí na pomoc. Na cestě ze čtvrti Kellen do Warbeyenu ji nejprve nemohl najít, ala zaslechl její volání o pomoc.

Anketa

Pojedete na dovolenou do Egypta, když je to tam teď tak krásně levné?

7%
93%
hlasovalo: 7340 lidí

Celý text v němčině je ZDE.

„Otec toho muže strhl ze mě, klekl si na něj a řekl mi, ať zavolám okamžitě policii,“ cituje deník Rheinische Post výpověď ženy, jejíž otec měl dostatek sil, aby násilníka udržel až do příchodu policie. Ačkoli byla mladá žena ušetřena samotného znásilnění, přesto v důsledku zápasu se syrským migrantem utrpěla četné modřiny, podlitiny a oděrky. Po celém těle a v neposlední řadě také na obličeji. „Sotva jsem se potom mohla hýbat,“ poznamenala žena.

Ovšem zatímco z fyzického zranění se po několika málo dnech uzdravila, z psychického šoku se nevzpamatovala ani půl roku po traumatizující události. „Pořád se hrozně bojím a po setmění opouštím dům jen v mužském doprovodu,“ uvedla před soudem viditelně stále otřesená žena. Obviněný syrský násilník nicméně tvrdí, že si na nic nepamatuje. Před soudem se k celém případu prakticky vůbec nevyjádřil.

Pouze prostřednictvím tlumočníka vyprávěl o svém životě v Sýrii. Pochází z početné rodiny a vychodil pouze základní školu. V roce 2011, kdy začal v jeho zemi ozbrojený konflikt, jej otec vyplatil z armády a on se vydal na cestu do Německa. „Snil jsem o životě v Německu,“ uvedl obviněný, který ve své nové zemi žije od listopadu 2015. Po většinu času se pohyboval právě v Kleve, které leží poblíž hranic s Nizozemskem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…