Pozor! Dan Landa a covid: Vážné prohlášení

22.10.2020 10:00

Jako „bordel“ popsala současnou situaci už ministryně Jana Maláčová. Ale není sama. Stejně ji nazval i zpěvák Daniel Landa. Žádá občany o trpělivost. „Nenechte se, prosím, mezi sebou totálně rozeštvat. Jsme jeden národ, musime to nějak udržet spolu. Bude to moc moc těžký, ale nesmíme se posrat,“ apeluje. A chystá video.

Pozor! Dan Landa a covid: Vážné prohlášení
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Daniel Landa

Dnes by se k současné neutěšené situaci a jejímu vlivu na Blanický manifest měl vyjádřit zpěvák Daniel Landa. Informoval o tom na svém facebookovém profilu. „Tohle je teď neskutečnej bordel. Žádám vás o trpělivost, i když vím, jak je to těžký. Nenechte se, prosím, mezi sebou totálně rozeštvat. Jsme jeden národ, musime to nějak udržet spolu. Bude to moc moc těžký, ale nesmíme se posrat. Vlajky ven!“ vyzval spolu s oznámením.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí
Landa také sledoval speciál ČT Země v nouzi a shrnul, co si z něj odnesl. Jednak, že většina lidí ani nepozná, že je nemocná nebo mají jen mírné příznaky, dále pak, že reálně je infikovaných až desetkrát více lidí, než ukazují čísla. Z toho také vyplývá, že v nemocnici končí pouze 0,4 % nakažených, nikoliv 4 %, jak se uvádí na stránkách Ministerstva zdravotnictví.

Vir prý nemutuje jako chřipka, která se ve zmutované formě vrací rok co rok, a jeho mutace nejsou nebezpečnější. Dále, imunita dle speciálu nekončí obdobím tří měsíců, ovšem opětovná nemoc je u virových onemocnění naprosto normální. Ale mívá lehčí příznaky než první setkání s virem.

Nejsou důkazy, že by infekci zhoršovalo užívání Ibuprofenu. Testování celé společnosti je nesmyslné, má smysl pouze u těch, kdo přicházejí pravidelně do styku s rizikovou skupinou, např. u zdravotníků. Lépe infekci zvládají lidé s autoimunitním onemocněním, rizika u těhotných žen se neliší od zbytku populace. Roušky dle speciálu fungují a senioři jsou rizikovou skupinou.

I o psychickém dopadu se ve speciálu hovořilo. Mediální komunikace ohledně covidu má prý tragický ráz, což má neblahý efekt. Stejně tak sociální izolace seniorů. Velmi negativní vliv mají dle pořadu Země v nouzi také časté změny vládních nařízení. Již nyní údajně dochází k trojnásobnému nárůstu depresí a jiných chorob psychologického rázu. V ohrožení jsou například přepracovaní zdravotníci.

V pořadu se hovořilo také o doporučeních. Jsou jimi jednak posílení přirozené obranyschopnosti, dále konzumace vitamínu C a D a zinku. Pak nošení roušek tam, kde je to nutné. Doporučeno je i nepřetěžovat lékaře, udržovat kontakt s prarodiči alespoň na dálku a nemalovat čerta na zeď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…