Pozor! Nandal si paruku, vydává se za krále, chválí EU. A bude mluvit „s lidmi na ulici“

21.02.2024 20:02 | Monitoring

Předseda Pulse of Europe a proevropský aktivista Tomáš Peszynski plánuje před volbami do Evropského parlamentu výjezdy za lidmi do českých měst. Radit jim chce, koho mají, či nemají volit, abychom měli „silnou Evropu“, a tím pádem i větší bezpečnost. Říkat si bude Jiří z Poděbrad, protože právě tento český král podle spolku vymyslel evropskou integraci.

Pozor! Nandal si paruku, vydává se za krále, chválí EU. A bude mluvit „s lidmi na ulici“
Foto: Repro X
Popisek: Aktivista a eurofederalista Tomasz Peszyński

Spolek Pulse of Europe rozjíždí kampaň na podporu evropských voleb. A to jak online na sociálních sítích, tak i mezi lidmi na ulici. Tam v propagaci evropských voleb pomůže právě Pezsynski coby český král Jiří z Poděbrad. Lidem plánuje vštípit, že dnes je potřeba silná Evropa. „Jsem český král Jiří z Poděbrad, který už před pěti sty lety chtěl spojit všechna evropská království do jednoho, aby byla Evropa silná. Slyšel jsem, že po pěti stech letech není tato myšlenka v Čechách příliš populární.

A tak jsem vám přišel říct, proč bychom se měli spojit. Platilo to tehdy a platí to dnes. Musíme se spojit, abychom mohli čelit nebezpečí. My jsme ve středověku čelili nebezpečí z jihovýchodu. Nyní čelíte nebezpečí ze severovýchodu. Evropa pořád musí čelit nebezpečí a pořád musí být silná a sjednocená.

Máte něco, co my jsme kdysi neměli. A to jsou volby. Proto vám chci říct, abyste chtěli silnou Evropu. Chtějte silnou Evropu jako Jiří z Poděbrad!“ zakončil občanský aktivista Tomasz Peszynski.

Jako Jiří z Poděbrad plánuje Peszynski vyjet za lidmi do měst a vesnic v Čechách a na Moravě, kde chce informovat své spoluobčany o evropských volbách i Evropské unii. Všechny své výjezdy má reportovat na svém nově založeném profilu k tomu určeném. Hovořit má podle spolku také o programech jednotlivých stran a upřesní, kterým by lidé měli dát svůj hlas a kterým nikoli, pokud chtějí „silnou Evropu“.

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46421 lidí
Tomasz Peszynski je prounijní aktivista známý především svou nenávistí vůči Miloši Zemanovi či jako velký podporovatel odkazu Václava Havla. Je předsedou Pulse of Europe Česko, které funguje od roku 2017. Podle svých vyjádření si přičítá zásluhy, že znovu obnovil debatu o přijetí eura v Česku, kdy začali sbírat podpisy na petici za přijetí eura a donutili politiky, aby vstup do eurozóny brali vážně. 

Spolek na svém webu k letošním eurovolbám, které se uskuteční od 6. do 9. června, uvádí: „Jsme normální občané, jen se bojíme Putina a Trumpa a co bude s Evropou a co bude s Českem. Proto chceme silnou Evropu a bojujeme za ni. Ženeme lidi k volbám, kritizujeme populisty, chválíme demokraty. Děláme to neúnavně už sedm let a uděláme to i letos. Před evropskými volbami se postavíme demagogům, lhářům a budeme říkat celému Česku: Volte silnou Evropu,“ uvádí spolek.

„Smyslem je zvolit lidi, kteří budou v Evropě zastupovat přímo nás a budou mluvit naším hlasem. Hlasem občanů. Europoslanci jsou naším hlasem v Evropě. Ne hlasem vlády, ne hlasem státu, ale naším.

Chceme Evropu, která bude poslouchat Rusko? Chceme Evropu, kde vládne právo, kde se lze dovolat spravedlnosti a která brání naši svobodu nebo Evropu, kde vládnou mafiánští zbohatlíci, lháři a uřvaní fašisté? Zůstaneme my Češi zemí, kde chodí k evropským volbám nejméně lidí z celé Evropské unie, nebo se vrátíme ke svému tradičnímu zájmu o Evropu?

Vždyť český král Jiří z Poděbrad prakticky vymyslel evropskou integraci, Tomáš Garigue Masaryk byl přesvědčený zastánce evropské federace a Václav Havel označil Evropu za ‚vlast našich vlastí‘. Volme silnou Evropu! Volte silnou Evropu!“ dodává Pulse of Europe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …