Pozor, Václav Klaus může kandidovat na Hrad! Doktor Macek si všiml tohoto klíčového okamžiku

06.04.2020 15:45

Doktor Macek znovu promluvil o koronaviru a zalitoval, že epidemiolog Roman Prymula procitl až teď. Zmínil také možnou další kandidaturu Václava Klause na Hrad.

Pozor, Václav Klaus může kandidovat na Hrad! Doktor Macek si všiml tohoto klíčového okamžiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Doktor a pravidelný glosátor společenského dění Miroslav Macek lituje, že profesor epidemiologie Roman Prymula neprocitl dřív a bohužel až teď přišel s nápadem, že bude dobré promořit společnost koronavirem. Bohužel na to přišel až v době, kdy česká ekonomika dostala pár pořádných ran.

A tak nám Roman Prymula změnil názor. Škoda jen, že jej nezměnil v první vteřině propuknutí epidemie. Mohl tak ušetřit děsivý počet miliard a miliard. Teď, když jej dostihla tvrdá data, si už jen dělá alibi. A opět se plete. Zemřelých ke konečnému počtu lidí, kteří prodělali a prodělají Covid-19, nebudou 2–3 %, ale podstatně méně. A znovu opakuji, nebudou to mrtví ‚navíc‘,“ zdůraznil Macek.

Anketa

Obstál prezident Zeman v koronavirové krizi?

87%
13%
hlasovalo: 16663 lidí
Při pohledu na čísla o počtu nakažených koronavirem, o počtu vyléčených a o počtu zemřelých se zamyslel nad tím, kam se poděla profesionalita, neboť je mu jasné, že pravdě odpovídá jen počet zemřelých. Řada lidí si totiž ani nevšimne, že prodělala onemocnění Covid-19, pokud měli jen lehké příznaky, takže ani nejdou na testy, ani nejsou zařazeni do statistiky vyléčených.

„Začínají se objevovat různé, vesměs zajímavé hypotézy, kdo a čím je více chráněn před koronavirem (calmetizace, domácí zvířata, prodělané infekční choroby apod.). Jedno je však jisté: tam, kde bude málo zemřelých, to bude skvělou prací vládnoucích politiků, tam, kde jich bude hodně, to bude mizernou prací vládnoucích politiků. Vsaďte se!“ pokračoval doktor Macek.

Nakonec si všiml toho, že exprezident Václav Klaus v jednom z rozhovorů podpořil ministryni financí za hnutí ANO Alenu Schillerovou. Z toho Macek odvodil, že by Klaus mohl kandidovat na prezidenta v příští přímé volbě a hnutí ANO by mu mohlo vyjít vstříc tím, že nepostaví protikandidáta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…