Pozor na Sorose, podporujte Orbána. Jinak ohrožujete sami sebe, zaznělo z Izraele

09.04.2018 14:10

Tajemník izraelské vládní strany Likud Eli Hazan napsal pár řádek k drtivému vítězství Viktora Orbána v maďarských volbách. Kdo to myslí dobře s evropskou civilizací stojící na anticko-židovsko-křesťanských kořenech, měl by podle Hazana Orbána podporovat. Tajemník to považuje dokonce za historický imperativ této civilizace. Čtenáře navíc upozornil, že by si měli dát pozor na amerického miliardáře George Sorose.

Pozor na Sorose, podporujte Orbána. Jinak ohrožujete sami sebe, zaznělo z Izraele
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Hazan má za to, že vítězství Viktiora Orbána v Maďarsku bylo v zájmu všech lidí, kteří to myslí vážně s potíráním antisemitismu nejen v Maďarsku, ale také v dalších zemích - včetně Izraele. Ti, kteří to s naší civilizací myslí vážně, by si prý měli dát pozor také na amerického miliardáře maďarského původu George Sorose. Kroky tohoto může, podle Hazana, ohrožují bezpečnost v Maďarsku, ale i v dalších zemích.

„Z toho důvodu mají Izrael, Maďarsko a další země společný zájem bojovat proti Sorosovi, aby zachovali stabilitu svých zemí a udrželi příznivou geopolitickou situaci,“ napsal tajemník na serveru Likudnik.

Zásadní problém ovšem Hazan viděl v tom, že levicové strany ještě před volbami koketovaly s myšlenkou, že spojí síly s krajně pravicovou stranou Jobbik. Jen aby porazili Orbána. S tou stranou, jejíž předseda Gabor Vona prohlásil, že by odstoupil z postu předsedy strany, kdyby zjistil, že má židovské kořeny. Dnes se Jobbik tváří jako umírněná strana, jenže může jít jen o pokus zalíbit se voličům. Márton Gyöngyösi taktéž ze strany Jobbik totiž prohlašoval, že „dnešní Maďarsko úpí pod otrockým jhem sionistů“.

V Maďarsku žije asi sto tisíc Židů a většina z nich podporuje levicové strany. Jenže pokud ty samé levicové strany byť jen připouští možnou spolupráci se stranou Jobbik, měli by podle Hazana maďarští Židé raději podporovat Viktora Orbána a jeho stranu Fidesz, která Jobbik drží v opozici.

Sluší se dodat, že vedení socialistů, ale i šéf strany Jobbik Vona dali po drtivém vítězství Orbána v parlamentních volbách své funkce k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…