Pozorovatele mise OBSE s českou účastí zadrželi proruští ozbrojenci

25.04.2014 18:55

Ozbrojení separatisté zadrželi ve městě Slavjansk na východě Ukrajiny autobus s pozorovateli Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Zadržováno je sedm pozorovatelů zhruba stočlenné mise, které se účastní i Česko. Podle agentur Reuters a AFP to dnes oznámilo ukrajinské ministerstvo vnitra.

Pozorovatele mise OBSE s českou účastí zadrželi proruští ozbrojenci
Foto: Alexandr Sarnavský
Popisek: Město Malinovka na Ukrajině

Německé ministerstvo obrany předtím oznámilo, že s pozorovateli OBSE nemůže navázat spojení. Součástí mise ve městě Slavjansk jsou vojenští pozorovatelé z Německa, Česka, Polska, Švédka a Dánska, uvedl podle agentury Reuters mluvčí německého ministerstva obrany.


Mluvčí českého generálního štábu Jana Růžičková na dotaz ČTK sdělila, že na východě Ukrajiny je jeden český voják. Není však členem pozorovatelské mise OBSE, ale smíšeného mezinárodního týmu pro kontrolu odzbrojení pod velením Německa.


Město Slavjansk, v němž by pozorovatelé nyní měli působit, ovládají proruští separatističtí vzbouřenci. Ukrajinské vedení dnes ohlásilo, že speciální jednotky město zcela odřízly od přísunu posil, přímý útok prý ale ukrajinská armáda nechystá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…