Pozoruji epidemii debility, píše Jaroslav Bašta. A nabízí lék

17.04.2016 8:33

Jaroslav Bašta, bývalý velvyslanec v Rusku a na Ukrajině, se rozhlíží kolem sebe a dochází k závěru, že dnes tolik propíraný virus zika nenapadá jen mozky novorozenců, ale i dospělých lidí. Jen tak si prý lze vysvětlit počínání bruselských politiků. A nejen jich.

Pozoruji epidemii debility, píše Jaroslav Bašta. A nabízí lék
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Svět se bojí viru zika, který přenášejí komáři, protože napadá mozky plodů v matčině lůně. Podle někdejšího velvyslance v Rusku a na Ukrajině ale napadá i dospělé lidi.

„Řekl jsem si, že tohle by mohl být klíč k pochopení počínání vedení EU i pokusů našich úředníků vyhovět přání bruselské vrchnosti. Budu to dokumentovat na vybraných událostech tohoto týdne. Začnu zprávou o tom, že Evropská komise se rozhodla zavést bezvízový styk s Ukrajinou. Nevím, mají-li tím být Ukrajinci poctěni nebo uraženi. Vždyť se jejich žádosti vyhovělo více než rok poté, co byl povolen vstup do schengenského prostoru všem obyvatelům méně vyspělých států Asie a Afriky, kteří nejenom že nemusejí mít příslušná víza, ale nikdo ani netrvá na tom, že by měli mít nějaké (nejlépe nepadělané) osobní doklady,“ píše v komentáři pro server PrvníZprávy.cz bývalý diplomat.

Celý komentář naleznete zde

Podobných příkladů ale vidíme víc, např. u českých úředníků Ministerstva zemědělství, kteří se podle autora snaží lidem zakázat procházky v lese. A tím to pořád nekončí. České Ministerstvo spravedlnosti se zase snaží zpřísnit postihy za slovní přestupky proti zákonu. Pokud tento zákon projde, napříště už byste mohli jednat protizákonně, pokud budete kritizovat třeba pedofily.

Bašta však na tuto vlnu „debility“ nabízí i lék. Pakliže ji přenášejí komáři, musíme si prý zvolit entomologa Martina Konvičku. „Protože onemocnění virem zika přenášejí komáři, asi bychom jako prevenci měli do Bruselu poslat entomologa. Jednoho známe všichni, je trestně stíhán za své výroky, možná jej zavřou, takže získá kvalifikaci pro posty nejvyšší. Takového šéfa bych EU moc přál,“ uzavírá Bašta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…