Praha možná neovládne všechny akcie Pražské plynárenské

27.05.2012 21:59

Město Praha dost možná neovládne 100 procent akcií Pražské plynárenské. Ke svému podílu chce totiž přikoupit i akcie německé společnosti E.ON, a tak jí měla do konce ledna předložit první cenovou nabídku. Zatím ale firmě nic nepřišlo.

Praha možná neovládne všechny akcie Pražské plynárenské
Foto: Archiv
Popisek: Plynový sporák

Podle informací týdeníku Euro Praze hrozí, že nebude vlastnit všech 100 procent Pražské plynárenské. Do konce ledna měla předložit firmě E.ON svoji cenovou nabídku, zatím se tak ale nestalo a společnost ještě žádné dokumenty neobdržela.

Jednatel české frakce E.ON Michael Fehn proto napsal dopis adresovaný primátorovi Bohuslavu Svobodovi. Podle týdeníku v dopise konstatuje, že se německá firma necítí vázána exkluzivitou, kterou původně Praze na odkup akcií dala. Fehn proto naznačil, se firma plánuje porozhlédnout, zdali by někdo jiný neměl o akcie zájem.

Možnosti už začal neformálně sondovat Energetický a průmyslový holding. Koncernu E.ON totiž patří lákavých 49 procent akcií Pražské plynárenské.

Zbylých 51 procent akcií ovládá Pražská plynárenská holding, kterou kontroluje hlavní město. Zároveň má v Pražské plynárenské město podíl 50,2 procenta, E.ON 49,35 procenta. Je to druhá největší plynárenská distribuční společnost v Česku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…