Praha se nemůže připojit jako poškozený k řízení proti Kotroušovi

02.03.2012 22:25

Hlavní město Praha se s definitivní platností nemůže připojit jako poškozený k trestnímu řízení vedenému proti bývalému šéfovi pražských strážníků Vladimíru Kotroušovi. Kromě toho, že se Praha cítí být poškozenou, se chtěla k řízení připojit i z důvodu, aby se její zástupci mohli seznamovat se spisem.

Praha se nemůže připojit jako poškozený k řízení proti Kotroušovi
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Státní zástupce potvrdil jako správné závěry, které ve věci učinila městská státní zástupkyně," uvedla Válová. Podle dřívějšího vyjádření mluvčí MSZ Štěpánky Zenklové nebylo zjištěno, že by v souvislosti s tímto případem Praze vznikla škoda, tudíž nebyly splněny zákonné podmínky pro přiznání požadovaného postavení. Mluvčí magistrátu Tereza Krásenská dnes ČTK řekla, že hlavnímu městu zatím rozhodnutí doručeno nebylo.

Zadržen přímo s úplatkem

Kotrouše stíhá policie pro trestný čin přijetí úplatku. Podle detektivů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) jeho obvinění souvisí s přidělením několikamilionové zakázky pro městskou policii. Případ se podle médií týká firmy Jíša autoservis, která se stará o vozy pražských strážníků.

Někdejšího šéfa pražské městské policie zadrželi detektivové údajně přímo s úplatkem ve výši několika set tisíc korun loni 25. listopadu ve služebním autě v okolí pražské Jižní spojky. Učinili tak krátce poté, co zadokumentovali předávku peněz, které podle nich obviněný převzal za přidělení několikamilionového kontraktu na poskytování služeb městské policii. V případě odsouzení mu hrozí až dvanáctileté vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…