Prahu čeká několik demonstrací, sejdou se nacionalisté i křesťané

28.09.2013 6:17

Prahu dnes čeká několik demonstrací. Svátek svatého Václava, který připomíná patrona české země, chtějí ke svým akcím využít nacionalisté, levicoví aktivisté i zastánci tradiční rodiny a křesťanských hodnot. Pražská policie chystá podle svého mluvčího odpovídající bezpečnostní opatření.

Prahu čeká několik demonstrací, sejdou se nacionalisté i křesťané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Krajně pravicoví extremisté svůj pochod pražskými ulicemi nazvali Svatováclavská manifestace. Podle magistrátního seznamu shromáždění by se akce měla konat od 13:00 do 17:00. Pořadatelé nahlásili 200 účastníků. Ti by měli jít z dolní části Václavského náměstí přes Národní třídu, Smetanovo nábřeží a Mánesův most na nábřeží Edvarda Beneše. Organizátoři na svém webu uvedli, že chtějí manifestovat "proti polistopadovému rozvratu, za sociální spravedlnost a za svobodu".

V poledne má na Jungmannově náměstí naopak začít protest proti zneužívání svatého Václava neonacisty. Účastníci chtějí podpořit i obyvatele Krupky, kde se v minulosti odehrály protiromské demonstrace. Od 15:00 se u sochy světce na Václavském náměstí koná Svatováclavské shromáždění za tradiční a křesťanskou rodinu. Organizátoři uvedli, že chtějí protestovat proti odebírání dětí českým a slovenským rodičům v zahraničí i proti mezinárodnímu tlaku na přijímání legislativy.

Prahou by měl projít také karnevalový průvod DIY, podpořit chce odsouzené členky ruské skupiny Pussy Riot. Část účastníků se sejde u hudebního klubu Cross v Holešovicích po 11:00. Část bude po 14:00 v parku u ruské ambasády v Bubenči, kde se obě skupiny spojí. Odtud vyrazí směrem k Pražskému hradu na Hradčanské náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…