Prasárna! Babiš rozdával koblihy a knihy, kolem něj poletovala redaktorka ČT. Výsledek byl jasný

16.10.2017 10:12

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš zažívá pár dní před volbami pozornost ČT24. Pro pořad 168 hodin zdůvodňoval kauzu Čapí hnízdo.

Prasárna! Babiš rozdával koblihy a knihy, kolem něj poletovala redaktorka ČT. Výsledek byl jasný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš převzal obvinění za údajný dotační podvod na farmě Čapí hnízdo. Twitterový účet pak zveřejnil údajné materiály banky HSBC, které mají dokazovat, že Čapí hnízdo patřilo vždy holdingu Agrofert. K pravosti dokumentů se zatím nevyjadřuje ani policie, ani banka. V pořadu 168 hodin se o případ zajímala Kristýna Ciroková.

„Je to bez důkazu, je to prasárna, je to svinstvo, je to útok na mojí rodinu,“ opakuje stále k celé kauze Andrej Babiš, jehož reportérka zastihla rozdávajícího knihy a koblihy. A proč by podle svých slov měl číst dokumenty banky HSBC? „Na to mám obhájce. Já myslím, že jsou to falzifikáty,“ uvedl. 

Anketa

Chcete Andreje Babiše za premiéra?

52%
48%
hlasovalo: 18346 lidí

Pořad najdete ZDE.

Když se jej pak redaktorka zeptala, z čeho vychází, když mluví o falzifikátech, odvětil. „Víte co, to je živý spis. Já se k Čapímu hnízdu už vyjadřoval x-krát. Chápu, že vy to potřebujee držet v tom prostoru, abyste mě neustále poškozovali,“ sdělil. 

Obdobnou analýzu, jako nyní přinesl twitterový účet, však již před měsícem publikoval server MotejlekSkočdopole.com. „Ten projekt byl na pozemcích Agrofertu. Byl pro účely Agrofertu,“ tvrdí novinář Petr Skočdopole. 

„Ve všech těch dokumentech, které byly zveřejněny, se vůbec nic neříká o tom, že by mohl být vlastníkem farmy Čapí hnízdo někdo jiný než pan Babiš nebo skupina Agrofert,“ podotkl děkan Fakulty financí a účetnictví VŠE Ladislav Mejzlík. 

Když se redaktorka Ciroková následně opět zeptala Babiše na to, kdo jednal s bankou HSBC, Babiš odpověděl: „Já jsem se vám vyjádřil, že to vyšetřuje policie,“ sdělil jasně. Banka v současné době již s Agrofertem nespolupracuje. 

„Interní pravidla nám nedovolují jakkoli se vyjadřovat ke skutečnostem, které se mohou týkat třetích osob, či zda konkrétní společnosti jsou nebo byly našimi klienty. HSBC dodržuje přísné principy ochrany klientských dat a jakýmkoliv případným porušením těchto pravidel se vážně zabývá. HSBC je vázána příslušnými povinnostmi vůči orgánům činným v trestním řízení,“ poznamenala pak k celé kauze mluvčí pražské pobočky HSBC Petra Studená. 

„Ale proč bych já s vámi mluvil? To vyšetřuje policie, vy jste policie? Nebo na co si zase hrajete? Já s vámi o tom nebudu mluvit, to je všechno. Jsem vám jednou řekl, co si o vás myslím, ne? Pamatujete si na to, sorry jako,“ odbyl pak v závěru Babiš reportérku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…