Prase? Erik Best prozkoumal slova Miroslava Kalouska

26.11.2018 12:05

„Prasata v politice“? Nad nedávnou epizodou související s kauzou kolem premiérova syna Andreje Babiše mladšího se zamýšlí politický analytik Erik Best ve svém pravidelném komentáři Final Word. Jde o výrok Miroslava Kalouska o premiérovi.

Prase? Erik Best prozkoumal slova Miroslava Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jediným bodem programu mimořádné schůze sněmovny bylo vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše

Před týdnem, během vyostřené atmosféry před hlasováním o nedůvěře vládě, vystoupil v pořadu Události, komentáře na ČT24 vedle dalších opozičních lídrů též Miroslav Kalousek.

Exministr financí z TOP 09 se v živém vysílání několikrát dopustil značně ostrého výroku. Řekl totiž, že se premiér chová jako prase, protože klidně na kameru hovoří o psychiatrické diagnóze svých dospělých dětí.

Anketa

Která strana izraelsko-palestinského konfliktu má větší díl vašich sympatií?

86%
hlasovalo: 9894 lidí

Tuto drobnou televizní epizodu si nyní vzal na paškál Erik Best a zamýšlí se nad tím, jaké možnosti vlastně Babiš v dané situaci měl. 

Best uvádí, že premiér kompletní informace o zdravotním stavu syna měl celou dobu a postupně je dávkoval, čímž si podle analytika zachránil politický život. „Informace dávkoval v průběhu deseti dnů postupně tak, že když v pátek došlo ke hlasování o nedůvěře vládě, nikdo už příliš nepochyboval o závažnosti problémů Andreje Babiše mladšího,“ míní.

„V reakci na to prohlásil poslanec za TOP 09 Miroslav Kalousek ve čtvrtek na ČT, že se jen ‚totální prase‘ může dívat do kamery a zveřejňovat intimní psychiatrickou diagnózu svých dospělých dětí. A to je náš premiér, dodal Kalousek. Zdůraznil, že mluví z pozice otce dvou dospělých dětí,“ popisuje Best.

Tím se podle jeho slov dostáváme k jádru politické krize posledních dvou týdnů. „Babiš byl okolnostmi donucen si vybrat, jestli chce jednat převážně jako otec nebo jako politik. Kdyby jako správný otec na veřejnosti nemluvil o duševním zdraví svých dětí, dost pravděpodobně by prohrál hlasování o nedůvěře vládě. Rozhodl se v politice přežít jako ‚prase‘,“ konstatuje Erik Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…