Přátelé Piráti, co kdybychom se rozpustili? V Bartošově straně teď běží skutečně neobvyklé hlasování

07.01.2020 19:40

Česká pirátská strana, která si tento víkend bude na stranickém fóru volit nové vedení, spustila na svém fóru anketu o rospuštění strany. Jejím autorem je člen Pirátské strany Jakub Nepejchal, jenž by tím podle svých slov rád docílil toho, aby se jeho kolegové zamysleli nad tím, jestli jsou v takových Pirátech, v jakých chtějí být, a zda by nestálo spíše za to, začít budovat ještě něco lepšího ,na zelené louce‘, informují Novinky.cz.

Přátelé Piráti, co kdybychom se rozpustili? V Bartošově straně teď běží skutečně neobvyklé hlasování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Piráti na tiskové konferenci ve sněmovně

Nepejchal chce anketou zjistit, jaké panují nálady mezi spolustraníky a jaký je jejich názor na případné provedení takového rozpuštění. „Budu rád za pomoc s formulací usnesení, které bychom předkládali na celostátním fóru,“ uvedl Pirát Olomoucka Nepejchal. Anketu zveřejnil 29. prosince a rovnou připravil i návrh usnesení na plánované celostátní fórum, které se uskuteční tento víkend v Ostravě.

„Chtěl bych dosáhnout toho, abychom se zamysleli nad tím, jestli jsme v takových Pirátech, v jakých chceme být, a jestli by třeba nestálo za to, začít budovat ještě něco lepšího ,na zelené louce‘,“ vysvětluje Nepejchal.

V anketě hlasovalo do úterního odpoledne zhruba deset procent straníků z celkového počtu zhruba přes jeden tisíc. Podle předsedy strany Ivana Bartoše jde o „oblíbenou a nezávaznou anketu“.

Kromě možnosti stranu nerozpouštět nabízí anketa i návrh na rozdělení stranických peněz, pokud by došlo k zániku. Nepejchal navrhuje peníze státu vrátit, nebo je rozdělit mezi členy podle délky členství či podle stranických funkcí. Poslední variantou je dát každému stejně, kterou podpořilo zhruba deset procent hlasujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…