Pravda je venku. Zeman zúčtoval s těmi, co si přáli jeho smrt. Halík a Džamila vysvlečeni před národem

05.11.2021 11:52

Pro mnohé překvapivě se k národu rozhodl promluvit prezident Miloš Zeman. V telefonickém rozhovoru pro Frekvenci 1. Udeřil na Piráty, způsobem sobě vlastním na česká média, ale i na psychiatričku Džamilu Stehlíkovou a na profesora Tomáše Halíka. „Víte, lidská nenávist je téměř nekonečná. Např. katolický kněz Tomáš Halík veřejně prohlásil, že bych neměl žít, že by bylo lépe, kdybych nežil. Inu, typický katolický kněz,“ uvedl Zeman.

Pravda je venku. Zeman zúčtoval s těmi, co si přáli jeho smrt. Halík a Džamila vysvlečeni před národem
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman odvolil na zámku v Lánech

Prezident Miloš Zeman poprvé po mnoha týdnech promluvil k veřejnosti. Stále pobývá v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, ale zdá se, že už je mu lépe.

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí

„Dobrý den, už jsem u vás dlouho na Frekvenci nebyl, tak jsem rád, že to alespoň částečně mohu napravit,“ začal Zeman. „Já se cítím naprosto normálně a dokonce, protože nejsem přetížený, tak lépe, než obvykle. Představte si, že už měsíc nekouřím, i když neříkám, že mně to vydrží,“ pochlubil se Zeman.

„Překvapil mě neúspěch Pirátů, který byl extrémnější, než jsem čekal, ale právě na tomto úspěchu se můžete přesvědčit, jak prolhaná jsou média a dokonce i průzkumy, protože v obou těchto případech byli Piráti favorizováni,“ poukázal prezident na fakt, že Piráti budou mít jen 4 poslance.

Připomněl, že vláda Andreje Babiše (ANO) musí podat demisi po ustavující schůzi Sněmovny a pak nastoupí vláda nová.

„A myslím si, že tam nebude žádný problém, protože Andrej Babiš nemá zájem stát se premiérem. Důvod je celkem prostý. Nikdo s ním nechce jednat,“ pravil Zeman. Dozvěděl se to v telefonickém rozhovoru, který s Babišem vedl právě dnes, v pátek 5. listopadu. Oba pánové se prý shodli, že si budou chtít promluvit tváří v tvář, nejen po telefonu.

„Já jsem si pročetl programy všech stran a kupříkladu program ODS je mi sympatický. A víte, který program jsem považoval za nehorší? Program strany Zelených,“ vypálil Zeman.

Dal najevo, že vládu Petra Fialy jmenuje v Lánech a prozradil, jak moc mu v Ústřední vojenské nemocnici pomohli. „Kroky, které v Ústřední vojenské nemocnici udělali, vedly k tomu, že už jsem zcela normální. A díky Bohu za to,“ konstatoval s tím, že přes to, co do médií hlásala psychiatrička Džamila Stehlíková, jeho základní problém spočívá v tom, že mu nechutná jíst.

Ale jinak se cítí natolik silný, že bude dál vykonávat úřad prezidenta.

„Já si myslím, že pánové Fischerové a další jsou nyní hluboce zklamáni stavem, ve kterém se nacházím. Ale víte, lidská nenávist je téměř nekonečná. Např. katolický kněz Tomáš Halík veřejně prohlásil, že bych neměl žít, že by bylo lépe, kdybych nežil. Inu, typický katolický kněz,“ uvedl Zeman.

„Můj mandát končí už za rok a půl. A v tomto časovém horizontu, nedojde-li ke třetí světové válce, neočekávám žádný zásadní problém. Já předpokládám, že svoje povinnosti budu plnit rok a půl a poté jako šťastný penzista odejdu do důchodu,“ rozloučil se Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…