Právník Rozehnal: Andrej Babiš spáchal trestný čin tím, jak konzultoval s redaktorem MF Dnes články

04.05.2017 8:12

Právník Aleš Rozehnal se vyjádřil pro Forum24.cz k nahrávce, z níž je patrné, že ministr financí Andrej Babiš ovlivňoval obsah deníku MF Dnes, jenž patří do portfolia jeho majetku.

Právník Rozehnal: Andrej Babiš spáchal trestný čin tím, jak konzultoval s redaktorem MF Dnes články
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

A vzpomíná na verdikt okresního soudu v Karlových Varech, jenž uvedl, že pokud se někdo pokusil ovlivnit obsah nějakého média příslibem nebo poskytnutím nějaké motivace zaměstnanci média, dopustil se trestního činu podplácení. „V rozhodující části argumentace byl tento výrok potvrzen i odvolacím soudem,“ dodal.

Původní text ZDE

„Na této právní kvalifikaci nic nemění skutečnost, že Andrej Babiš je, resp. byl, ve vztahu k vydavateli Mladé fronty DNES osobou ovládající, neboť jím vlastněný Agrofert vlastní společnost MAFRA, která deník vydává. Vlastník společnosti, tedy i vydavatelství periodického tisku má totiž zákonem vymezené pravomoci a zasahování do vlastního obsahu vydání mezi ně rozhodně nepatří,“ řekl závěrem s tím, že je otázkou, zda Andrej Babiš v souvislosti s ovlivňováním zpravodajství nabídl novináři úplatek. 

„Podle názoru státního zastupitelství je již samotné zaměstnávání osoby, která měla věc obecného zájmu obstarat, úplatkem,“ uzavřel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…