Pražská ČSSD: Pane Svobodo, stále mluvíte o čisté politice, a přitom…

19.10.2012 17:00

Jen asi 24 hodin před otevřením volebních místností pro druhé kolo senátních voleb se na různých místech Prahy objevilo množství nelegálně vylepených plakátů propagujících kandidáty ODS. Na všech je fotografie primátora hl. m. Prahy a předsedy pražské ODS Bohuslava Svobody. To nenechalo chladnou pražskou sociální demokracii, která Svobodovi sepsala otevřený dopis. Šok a znechucení, píše se v něm.

Pražská ČSSD: Pane Svobodo, stále mluvíte o čisté politice, a přitom…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Autor dopisu pověřen řízením pražské ČSSD Jiří Bodenlos v otevřeném dopise píše, že je šokován a znechucen tím, že hlava hlavního města svým jménem zaštítí akci, která je v rozporu se zákonem.

Nyní Svoboda zašel dál

„Před několika dny jste hrubě urazil všechny levicové voliče v hlavním městě, když jste je veřejně obvinil z násilnického chování a extrémismu. Dokonce jste přirovnal současné nálady obyvatel Prahy k situaci v roce 1948! A nyní jste zašel ještě dál, když se na různých místech hlavního města objevilo těsně před otevřením volebních místností větší množství nelegálně vylepených plakátů propagujících kandidáty ODS do Senátu,“ píše Bodenlos.

„Přitom neustále mluvíte, jak čistíte město od korupce a prosazujete ´čistou politiku´,“ dodává sociální demokrat. Dále upozorňuje na to, že zmíněné plakáty visí na sloupech veřejného osvětlení, na betonových plochách, ale i na všemožných dostupných místech, které vůbec nejsou určeny k reklamě.

Tvrdá kampaň, ale bez podpásovek

Podle autora tedy došlo nejen k poškození vlastnických práv fyzických a právnických osob, ale i znečištění veřejného prostranství značného rozsahu. „Jsem šokován a znechucen tím, že hlava hlavního města svým jménem zaštítí akci, která je v rozporu se zákonem!“ míní s tím, že dosavadní volební kampaň do Senátu sice byla tvrdá, ale aspoň bez podpásových úderů.

„Doufám, že máte dostatek cti k tomu, abyste ze svého chování dokázal vyvodit politickou odpovědnost,“ končí Bodenlos otevřený dopis.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…