Pražská ulice ponese jméno Olgy Havlové

17.04.2012 19:43

Olga Havlová, první manželka prezidenta Václava Havla, bude mít v Praze vlastní ulici. V úterý o tom rozhodli pražští radní.

Pražská ulice ponese jméno Olgy Havlové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Využili jsme slunečného počasí a zavítali zhlédnout velikonoční výzdobu hrobu Havlových

Snahy o uctění památky bývalé první dámy nejsou nové. Podle pražského radního pro legislativu Lukáše Manharta (TOP 09) podal již roku 1999 Výbor dobré vůle- Nadace nadace Olgy Havlové magistrátu návrh, aby jménem bývalé první dámy bylo pojmenováno některé veřejné prostranství na území Žižkova. Žižkov byl vybrán nejspíš proto, že Olga Havlová z této pražské čtvrti pocházela, vyrůstala zde a po celý život se k žižkovské dělnické kolonii hlásila.

Olga Havlová si jako první dáma si po roce 1989 získala respekt a úctu obyvatel především díky své charitativní činnosti. Založila Výbor dobré vůle a podílela se i na dalších charitativních akcích. Zemřela v lednu 1996 ve věku 63 let.  

Mediafax uvádí, že Ulice Olgy Havlové by měla vycházet západním směrem z křižovatky ulic Na Vackově a Pod Jarovem a na druhém konci vstupovat do ulice Malešické. Křižovat se má s ulicí, která bude rovněž nově pojmenována jako Rixdorfská.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…