Pražskou ODS opouštějí další lidé. Teď přišla o místostarostku

09.01.2014 18:35

Zastupitelský klub ODS v Praze 4 přišel o dalšího člena. Místostarostka Ivana Staňková se rozhodla ze strany vystoupit, svůj krok vysvětlila osobními důvody. ČTK o tom ve čtvrtek informovala Staňková, která z ODS vystoupila 8. ledna.

Pražskou ODS opouštějí další lidé. Teď přišla o místostarostku
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Modrý stan ODS

"Vystoupila jsem z ODS z osobních důvodů a kvůli mezilidským vztahům, které v ní v současné době panují. A já jsem člověk, který pracuje na základě dobrých mezilidských vztahů," řekla místostarostka.

Funkci na radnici si ponechá

Z pozice radní Prahy 4 pro školství ale odstupovat nebude. "Do konce října, kdy jsou volby, chci svou započatou práci dodělat. V komunální politice jsem 15 let a práci jsem se vždy snažila dělat poctivě," uvedla. Zda bude v říjnových komunálních volbách kandidovat, prý zatím není rozhodnuta. Případnou nabídku některé ze stran či uskupení by zvažovala. 

V zastupitelstvu Prahy 4 má nyní ODS bez Staňkové devět zastupitelů. Problémy ODS v Praze 4 provázejí již delší dobu. Loni v únoru výkonná rada pražské ODS rozhodla mezi dalšími o zrušení oblastních sdružení v Praze 4 kvůli netransparentnímu náboru nových členů. Zpět do ODS pak nebylo přijato několik členů, například starosta Pavel Caldr nebo radní Milan Mikunda. Dnes již bývalým členem ODS je například i zastupitel Václav Krištof.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…