Pražský TOPák: Svoboda způsobil problémy při povodni. Chybí telefonní seznam

03.06.2013 11:18

Systém krizového řízení Prahy nebyl při nynější povodni tak výkonný, jak být měl, míní člen krizového štábu a předseda zastupitelského klubu TOP 09 Jiří Vávra. Podle Vávry si někteří starostové městských částí navíc pletou magistrátní krizový štáb s předvolebním mítinkem pro komunální a parlamentní volby.

Pražský TOPák: Svoboda způsobil problémy při povodni. Chybí telefonní seznam
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Vávrova TOP 09 nedávno dosáhla odvolání Bohuslava Svobody (ODS) z postu primátora a konce koalice obou pravicových stran na magistrátu. Bývalý primátor v neděli nynější prozatímní vedení města za reakci na povodeň ostře kritizoval. Serveru iDnes.cz například řekl, že se stavbou protipovodňových zábran se začalo pozdě.

"Minulý týden to byl jeho krizový štáb, ve kterém nebyl ani základní seznam lidí, kteří na jednotlivých městských částech řídí jednotlivé krizové štáby," prohlásil dnes Vávra. Je mu prý "velmi nemilé", že věc musí novinářům sdělit takto jmenovitě. Chyběl podle něj seznam telefonů, mobilů a adres elektronické pošty či jiné komunikace se starosty městských částí. Vávra to pokládá za "naprosto neuvěřitelné".

"Upřímně řečeno, musím konstatovat jednu velmi vážnou obavu, že po těch 10 letech od těch velkých povodní systém krizového řízení Prahy nebyl úplně tak výkonný, jak by být měl," uvedl zastupitel za TOP 09. Představitelé ODS ale vidí situaci zcela opačně. Na magistrátu prý panuje anarchie a městským částem není věnována patřičná pozornost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…