Pražský dopravní podnik odsoudil násilí fanoušků Sigmy. Akorát že o devět dnů později

14.11.2017 12:33

Dopravní podnik Prahy (DPP) jednoznačně odsuzuje rasistický útok skupiny fotbalových fanoušků Sigmy Olomouc v tramvaji pražské MHD ze soboty 4. listopadu 2017. To stojí v tiskové zprávě, kterou obdržely rovněž ParlamentníListy.cz. Dodejme, že tiskovka přišla 13. listopadu, o devět dnů po incidentu samotném.

Pražský dopravní podnik odsoudil násilí fanoušků Sigmy. Akorát že o devět dnů později
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Konflikt se stal v tramvaji před fotbalovým utkáním mezi Bohemians Praha a Sigmou Olomouc. Fanoušci hostů v soupravě linky číslo 6 mezi zastávkami I. P. Pavlova a Bohemians hrubě uráželi spoluobčana černé barvy pleti. Nechyběly ani projevy fyzického násilí.

Zraněný cestující si krátce po rozjezdu tramvaje ze zastávky zmáčkl tlačítko nouzového zastavení. Informoval řidičku, že žádá zavolání policie a záchranářů. Ti krátce po zastavení tramvaje přijeli. Řidička tramvaje přes skupinu fotbalových chuligánů příliš neviděla a situaci nemůže popsat. Zraněný cestující měl zranění hlavy a krvácel.

„Kamerový dohled bezesporu významně zvyšuje bezpečnost cestujících. Snažíme se, aby bylo více našich vozů vybaveno kamerovým systémem se záznamem, který by prospěl právě ke zvýšení bezpečnosti cestujících,“ řekl čelní představitel DPP Martin Gillar.

Absurdně opožděnou zprávu obohatil také technický ředitel DPP Šurovský málo uchopitelným textem. „Nejbezpečněji zajištěné budou moderní tramvaje 15T. Celkem 250 tramvají 15T by mělo disponovat v příštím roce systémem záznamu vnějších a vnitřních kamer.“

Ke kauze, díky níž se DPP nejspíše vyjádřil, přispěl v rozhovoru pro naši redakci především prezident Miloš Zeman. Jak uvedl: „Myslím si, že k obdobným útokům čas od času dochází bez ohledu na barvu pleti, protože fotbaloví fanoušci, jak jsem řekl mnohokrát, jsou lidé, kteří se nekontrolují, a dokonce bych řekl, že jsou to v podstatě chuligáni."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…