Pražský primátor z Olomouce: Možná zavřeme nábřeží, jezděte na kole

16.07.2013 13:43

Nově dosazený primátor Prahy, geograf Tomáš Hudeček, na Facebooku zauvažoval o uzavření Smetanova nábřeží pro automobily. Kritikům doporučil, aby jezdili na kole.

Pražský primátor z Olomouce: Možná zavřeme nábřeží, jezděte na kole
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

"Stále projednáváme uzavírku Smetanova nábřeží, včetně varianty trvalého uzavření. Přestože se ze své podstaty jedná o městský bulvár, nikoliv o dopravní tepnu, nábřežím denně projede na 23.000 (!) aut," doplnil na svém Facebooku pro tisícovku fanoušků Hudeček.

"A kategorickým odpůrcům zón bez aut doporučuji, aby si někdy nábřeží prošli či projeli na kole. Zejména Křížovnické náměstí je v dopravní špičce opravdu záživné," doplnil geograf Hudeček.

Od jednoho z příznivců za svou úvahu sklidil okamžitý aplaus. "No jo, pozná se to, když se primátorem stane erudovaný geograf a expert na územní plánování. Ne, že bych měl něco proti gynekologům, jejich práce je záslužná a důležitá, ale přece jen jsou odborností někde trochu jinde," komentoval Bořivoj Filip.

Hudeček byl zvolen primátorem poté, co byl odvolán Bohuslav Svoboda. Podle agentury SANEP nejpopulárnější hejtman v Česku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …