Pražští exoti si myslí, že jsou za vodou, tak chrastí zbraněmi. Ale ve válce by neutekli, varuje Hájek

23.04.2014 17:11

Hájek na začátku svého textu píše o „ukrajinské lži“, která se prý v českých médiích udržela i přes Velikonoce. Před nimi prý „svazácké úderky“ v českých médiích už začínaly doufat ve skutečný střet Ameriky s Ruskem, a proto pro ně byla rozčarováním konference v Ženevě, která dokázala hrany sporu otupit.

Pražští exoti si myslí, že jsou za vodou, tak chrastí zbraněmi. Ale ve válce by neutekli, varuje Hájek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

Jenže během svátků podle Hájka zabijáci z ukrajinského Pravého sektoru na nenáviděném východě země povraždili několik lidí a kyjevská vláda z krveprolití následně automaticky obvinila Moskvu. Mohlo by se prý zdát, že takto absurdní obvinění jsou jen důkazem bezmoci nelegitimního režimu, v Praze však prý řada „exotů“ této verzi věří.

Hájek následně ocitoval blogera Tomáše Peszynského, který nadšeně popisoval debatu Liberálního fóra, ve které na Kampě o Rusku diskutovala známá sestava Luboš Dobrovský, Martin Bursík, Michael Kocáb, Josef Mlejnek a novináři Petra Procházková a Libor Dvořák. V publiku prý kromě Kateřiny Jacques, Olgy Sommerové nebo Jana Rumla usedl též někdejší  ódéesák Jiří Pospíšil.

„Jsou lidé a není to jistě náhoda, že se sešli právě na tomto fóru, kteří mají zcela jasný a hlavně podložený názor, co dělat proti Rusku,“ popisoval bloger nadšeně. Porazit se podle něj dá jen skutečně významnou sankcí. „Pokud přestaneme odebírat ruské suroviny, bude na tom Rusko špatně. Položí jej to. Vrátí se do ekonomické chudoby devadesátých let,“ píše účastník debaty, a proto by se tato sankce měla přijmout okamžitě. Evropa to prý bez ruského plynu „ustojí“.

„Nejsou tyto argumenty jasné a logické? Dle mého názoru jsou. Ale jak říká Luboš Dobrovský, s největší pravděpodobností nebudou uskutečněny, protože nám politici typu pana Sobotky straší dalšími čtyřiceti tisíci nezaměstnanými, což je nesmysl,“ mudruje dále bloger. Hájek považuje za nutné zdůraznit, že jeho slova nijak nekarikuje.

„Tohle úderníci nepolitické politiky opravdu cpou lidem do hlav,“ žasne. Zubožení evropských států je pro ně podle Hájka k ušklíbnutí, protože sami jsou dávno za vodou. „Jsou ti naši věční revolucionáři stále nahatější,“ myslí si. Martin Bursík prý evidentně touží znovu po politice, Jiří Pospíšil z ní vůbec neodešel, jen doufá v miliony od daňových poplatníků v novém dresu, a i všichni ostatní z různých důvodů neustále hrají svou komedii.

Celý text ZDE.

„Komedie s ukrajinským tématem se však může snadno zvrtnout v tragédii. Zatím jen v myslích nešťastníků, jako je pan Peszyński a spol., které skrze mediální mystifikace ovládají,“ píše. Důvodem je zejména strach Američanů, kteří diplomatické kolo války s Ruskem prohráli.

„Pokud by však k takové tragédii, na níž si zatím jen hrají, mělo nakonec dojít, také oni zjistí, že žádné `za vodou` není. Jak si uvědomují i mnozí zodpovědní lidé z velmoci `za vodou`. Jenže – kdo si pak vzpomene na nějaké Dobrovské, Rumly či Pospíšily?“ ptá se Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…