Předčasné volby chceme spojit s krajskými, říká Sobotka

25.02.2012 17:43

Hostem pořadu Pressklub na Frekvenci 1 byl dnes předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Samozřejmě kritizoval vládu – hlavně kvůli majetkovému vyrovnání s církvemi. Pokud by vláda padla na jaře, Sobotka by si na podzim přál nové volby.

Předčasné volby chceme spojit s krajskými, říká Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

ČSSD bude svého kandidáta na prezidenta volit mezi Jiřím Dienstbierem a Janem Švejnarem. „Myslím, že ať vybereme kohokoli z nich, tak to bude zajímavá a dobrá volba. Ale my tady děláme nabídku pro občany,“ uvedl Sobotka.

Sobotku trápí pocit bezmoci

Sobotkovi vadí hlavně situace ve Sněmovně – to, že si vláda vždy prosadí svou. „Nejvíce mě trápí pocit bezmoci,“ říká předseda opoziční strany. Věří ale, že se podaří prosadit předčasné volby. „Například vyrovnání s církvemi by mohlo být důvodem hlasovat o nedůvěře vládě,“ myslí si. „Jestli se nám nepodaří rozdělit koalici, může ji rozkývat prohra v krajských volbách,“ dodal Sobotka.

Podle Sobotky by se mohla koalice rozpadnout kvůli zvyšujícímu se DPH nebo valorizaci důchodů. Aby bylo možné uspořádat volby letos, vláda by musela padnout na jaře. Pak by se předčasné volby spojily s krajskými.

Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…