Přednosta pneumologické kliniky v HK: Parlamentní listy píšou nesmysly. Lidi nevěří doktorům, ale jim

05.11.2021 10:36

Jedním z hostů na CNN Prima News byl ve čtvrtek přednosta pneumologické kliniky Fakultní nemocnice v Hradci Králové Vladimír Koblížek. Vyjádřil se zejména k neutěšenému stavu ve společnosti, které se týká očkování. Za jednoho z viníků označil redakci PL. Ta byla upozorněna hned několika čtenáři.

Přednosta pneumologické kliniky v HK: Parlamentní listy píšou nesmysly. Lidi nevěří doktorům, ale jim
Foto: repro Prima CNN, BR
Popisek: Vladimír Koblížek, přednosta pneumologické kliniky Fakultní nemocnice v Hradci Králové

„Dnes jsem při obědě na chatě, kterou připravuji opět i na zimní pobyt, letmo při práci zaregistroval v živé debatě ke covidu vyjádření primáře nemocnice z Hradce Králové, že vaše PL jsou největším šiřitelem dezinformací směřujících proti očkování proti této nemoci. Vůbec se to nedomnívám, protože jsem vaším pravidelným čtenářem,“ uvedl jeden z nich. Pro úplnost dodejme, že tento čtenář, jehož identitu nebudeme odhalovat, má dvě vysoké školy.
 

Anketa

Považujete neočkované za škůdce a nepřátele?

16%
82%
hlasovalo: 19488 lidí
Docent Koblížek na Primě mimo jiné uvedl:
 
„Žil jsem v bublině těch, kteří se chtějí očkovat, kteří poslouchají to, co jim řeknou autority. Bohužel těch bublin máme v Čechách víc a část lidí jsme nepřesvědčili a je to chyba každého z nás, každého zdravotníka, politika i médií. Mnohdy jsme naslouchali hlasům lidí, kteří to neměli podloženo nějakou vědeckou evidencí, byla to nějaká pseudovědecká pseudopravda, a ta spoustu lidí, kteří zdravotnictví nerozumí, odradila,“ řekl.
 
„Já nerozumím autům, a když mi někdo řekne, že karburátor je někde jinde, než je, tak mu budu věřit, ale věřím svému automechanikovi. A ti lidé, kteří nerozumí zdravotnictví, tak nevěřili svému automechanikovi, těm svým lékařům, a věřili zprávám z Parlamentních listů a dalším nesmyslům, a tím pádem hodně lidí se nenechalo očkovat,“ dodal.
 
ParlamentníListy.cz, což v diskusi nezaznělo, neprosazují jakýkoli konkrétní názor. Redakce přináší informace jak z tábora odpůrců, tak příznivců očkování. Redakce nikdy nevstupuje do debaty, pouze zprostředkovává takové postoje, které mohou jistým způsobem přispět k celkovému obrazu.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…