Předseda Trikolóry vyzval k návratu dětí do škol a k lepší ochraně nejohroženějších skupin

19.01.2021 11:55

Václav Klaus ml. představil na tiskové konferenci dva návrhy na změnu pořadu schůze Sněmovny, které dnes předloží. Tím prvním bude ochrana nejohroženějších skupin obyvatelstva a druhým návrhem bude otevření malotřídek, třetích a devátých tříd a maturantů. Na tiskové konferenci hovořila také poslankyně Tereza Hyťhová a garant pro sociální věci Václav Krása.

Předseda Trikolóry vyzval k návratu dětí do škol a k lepší ochraně nejohroženějších skupin
Foto:
Popisek:

Hnutí Trikolóra patří dlouhodobě ke kritikům plošných restrikcí vlády v boji s epidemií a slabé ochrany nejohroženějších skupin. 
 
„Čtvrtina zemřelých osob jsou lidé z domovů důchodců a domovů seniorů, přestože tam bydlí jenom jedno procento naší populace. Jestliže vláda utratila 500 miliard korun a letos utratí patrně také na boj s covidem, tak když z toho vezmeme jednu čtvrtinu, na jednoho takového dědečka nebo babičku žijícího v domovech, připadá hodně přes milion korun. Čili my se budeme ptát, jestli vláda koná dost, jestli nemáme změnit priority v boji s epidemií a co za ten milion a čtvrt koruny konkrétnímu rezidentovi v těchto domovech dala,“ a rovnou nabídl možnosti. Nejmodernější testování, navýšený počet pracovníků či čištění vzduchu. Další možností by také mohlo být, vzít si seniory z domovů zpět domů.
 
 
„Je to mrhání peněz a místo toho zavíráme republiku a zakazujeme zdravým a ničím neohroženým lidem chodit do školy. To je podle nás vážná věc, a proto to chceme projednat ještě před projednáváním nouzového stavu,“ uvedl předseda Trikolóry. 
 

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí
Dalším bodem bude návrat dětí do škol, to by mělo být co nejrychlejší. „Byli bychom rádi, aby vláda neodkladně otevřela zejména malotřídky, tam to nedává smysl. Je to školička, kde je dvacet dětí. Dále třeťáky, deváťáky a maturanty.“ A důvod? „Podle nás vláda nepracuje s důležitými daty. Prvňáci, druháci do školy chodí, třeťáci a čtvrťáci ne, tak my se budeme ptát, zda jsou data, že třeťáků je nakaženo minimum a prvňáků hodně,“ myslí si Klaus ml. s tím, že tato data podle něj vláda nemá.
 
„Každý den, když jsou žáci doma, tak prohlubujeme krizi ve vzdělávání u nás v České republice a zvyšují se rozdíly mezi dětmi,“ dodala poslankyně Tereza Hyťhová. 
 
Václav Krása se ještě vrátil zpět k ohroženým skupinám a řekl, že navrhl ministryni práce a sociálních věcí Janě Maláčové, aby výrazně podpořila rodiny, které si budou ochotny vzít zpět z domovů své příbuzné na určitou dobu, aby je lépe chránili před nákazou. To je podle něj řešení, z domovů by mohla odejít téměř třetina lidí. 
 
Další ochranou podle Krásy je co nejrychlejší očkování. „Nám se podařilo prosadit, že se budou očkovat lidé i doma. Ti velmi postižení, co se nemohou dostat do očkovacích center a zůstávají mimo systém. Pokud chceme ty nejohroženější skupiny chránit, tak musíme masivně očkovat,“ uvedl Krása s tím, že v současné době jsme na tom velmi špatně. „Nemáme očkovací látky, protože jsme se spoléhali na Evropskou unii a ne na sebe. To považuji za hrubou chybu,“ dodal Krása. Urychleně bychom podle něj také měli shánět vakcíny od Číny a dalších zemí. 
 
 

Mgr. Václav Krása

  • Trikolora
  • Kandidát do Poslanecké sněmovny ve Stř. kr. za TSS.
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…