Předseda ÚOHS potvrdil pokutu 80.000 Kč udělenou resortu ministryně Šlechtové

20.11.2017 11:14

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj potvrdil pokutu 80 000 korun Ministerstvu pro místní rozvoj. Je za zakázku z roku 2014 na poskytování technické a provozní podpory pro informační systém ministerstva a České centrály cestovního ruchu – CzechTourism. Rozhodnutí je pravomocné, zjistila ČTK z webu antimonopolního úřadu.

Předseda ÚOHS potvrdil pokutu 80.000 Kč udělenou resortu ministryně Šlechtové
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

Ministerstvo zadalo zakázku bez otevřené soutěže v tzv. jednacím řízení bez uveřejnění. Tuto formu resort zvolil z technických důvodů a z důvodu ochrany výhradních práv. Podle ÚOHS ale k tomu nebyl důvod.

„Důvod spočívající v nutnosti ochrany výhradních práv vybraného uchazeče – CCA GROUP a. s. – vytvořil sám zadavatel v důsledku svého předchozího postupu při uzavření smlouvy o dílo na realizaci projektu Informačního systému ministerstva ISM – EKONOM ze dne 1. 10. 1997,“ uvedl v rozhodnutí Rafaj. Podle něj navíc ministerstvo neprokázalo, že by zakázku nemohla dělat i jiná firma.

„Tento postup mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky,“ uvedl Rafaj. Cena zakázky byla téměř tři miliony korun, resort mohl dostat pokutu maximálně do výše deseti procent z výsledné ceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…