Předseda sociálních demokratů pochválil složení kandidátky do Evropského parlamentu

27.03.2019 14:07

Od čtvrtka 23. května do neděle 26. budou probíhat volby do Evropského parlamentu. Šéf sociálních demokratů na facebooku pochválil složení kandidátky své strany a tvrdí, že si zaslouží pozornost. První a druhé místo na ní obsadili již zkušení europoslanci Pavel Poc a Olga Sehnalová. Na třetím místě je pak právník a předseda Mladých sociálních demokratů Radek Hlaváček.

Předseda sociálních demokratů pochválil složení kandidátky do Evropského parlamentu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček po zvolení předsedou ČSSD

„Lékařka Olga Sehnalová bojuje proti dvojí kvalitě potravin. Biolog Pavel Poc usiluje o zákaz jedovatých postřiků. Novou tváří je předseda Mladých sociálních demokratů, právník Radek Hlaváček. Postavili jsme velmi dobrou kandidátku do Evropského parlamentu! Sociální demokraté si zaslouží vaši pozornost,“ napsal Jan Hamáček.
 
 
Pro Sehnalovou je aktuálním a hlavním tématem zákaz dvojí kvality výrobků v rámci EU, tomu se věnuje již od roku 2011. „Je třeba dát jasně najevo, že dvojí kvalita potravin a dalších výrobků je pro nás nepřijatelná. Chci od zástupců českého ministerstva průmyslu, aby tvrdě hájili české spotřebitele a neustupovali. Já budu v boji za rovnoprávnost českých spotřebitelů pokračovat,“ uvedla Sehnalová. 
 
Pavel Poc je letos lídrem celé kandidátky. Prozatím se věnoval a bojuje za zákaz zákazu rakovinotvorného glyfosátu na dalších 15 let nebo boji proti nemocem trávícího traktu. 
 
 
Nováčkem je Radek Hlaváček. „Obrovským tématem jsou například rozdílné mzdy řidičů kamionů, energetická chudoba, kdy lidé musí z finančních důvodů volit mezi teplem a jídlem, nebo dvojí kvalita potravin, kterou bezohledně praktikují obchodní řetězce. Chceme voliče přesvědčit, že naše společná Evropa musí být férovější. Měla by také zaujmout jasný postoj k nadnárodním korporacím, zavést jednotný základ daně pro právnické osoby a zabránit daňovým únikům ve finančních rájích,“ řekl v rozhovoru pro Denik.cz trojka kandidátky Radek Hlaváček.
 
Poslední volby do Evropského parlamentu se konaly v roce 2014 a v České republice jsme volili 21 poslanců z celkového počtu 751, kterým právě teď bude končit jejich pětiletý mandát. Nejvíce hlasů získalo hnutí ANO, konkrétně 16,1 procent a čtyři získané mandáty, druhá skončila koalice TOP 09 a Starostů s 15,9 procenty a taktéž čtyřmi procenty. Třetí byla právě ČSSD, která získala 14,2 procent a taktéž 4 mandáty. Ty kromě zmíněné Olgy Sehnalové a Pavla Poce, obsadil Jan Keller a Miroslav Poche. 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…