Předvolební mítink v Kutně Hoře se změnil v boj o život. Jeden z účastníků dostal infarkt

30.08.2016 19:52 | Zprávy

Předvolební mítink Juliuse Špičáka, který kandiduje do Senátu právě v kutnohorském volebním okrsku, se změnil v drama. Muž z publika dostal infarkt a jen díky rychlému zákroku profesora z IKEM Špičáka se mu podařilo zachránit život.

Předvolební mítink v Kutně Hoře se změnil v boj o život. Jeden z účastníků dostal infarkt
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Julius Špičák (vpravo) a ministr obrany Martin Stropnický (uprostřed) na předvolebním mítinku v Kutné Hoře.

Beseda s občany, jíž se kromě uznávaného lékaře a kandidáta do Senátu Špičáka (ANO), účastnil i ministr obrany Martin Stropnický nebo místostarosta Kutné Hory Josef Viktora, byla právě v plném proudu, když jeden z občanů při pokládání své otázky upadl na zem a zůstal bez známek života. Štěstím v neštěstí bylo, že právě Špičák je vynikajícím lékařem, který působí v pražském IKEMu a osmaosmdesátiletému muži tak okamžitě poskytl první pomoc. „Pan profesor masíroval tomu pánovi srdce snad patnáct minut, nebýt jeho, asi by to nepřežil,“ řekla jedna z přítomných účastnit mítinku, která si nepřála být jmenována.

„Po příjezdu rychlé záchranné služby pokračovali záchranáři v resuscitaci a Špičák vyzval všechny přítomné, aby mu dotazy pokládali individuálně venku,“ dodala žena. Muž byl následně odvezen do nemocnice a pozitivní zpráva je, že již byl při vědomí a s lékaři komunikoval.

Původně se sice beseda podle propagačních materiálů měla točit především kolem zdravotnictví, rozhodně to ale mělo být vše v rovině politické diskuse.

Za redakci přejeme muži, který mimochodem stačil říct, že se celý život věnoval žurnalistice, hodně zdraví.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…