Přejmenujme ruzyňské letiště po Whitney Houston! žádají vtipálci

14.02.2012 17:59

Uctěme památku Whitney Houston, tak jak si to za svoje celoživotní dílo bezesporu zaslouží a přejmenujme po ní pražské letiště v Ruzyni. Tak zní žádost „výzvy“ uživatelů sociální sítě Facebook, kteří za tím účelem založili stejnojmennou stránku.

Přejmenujme ruzyňské letiště po Whitney Houston! žádají vtipálci
Foto: rep
Popisek: Letiště Václava Havla

Přestože na stránce není výslovně uvedeno, že se jedná o recesi, je to patrné z některých příspěvků v diskusích. Někteří lidé, jež se ke stránce připojili však výzvu myslí vážně a dokonce se podivují nad tím, že Houston byla americká zpěvačka, tak proč po ní pojmenovávat české letiště.

Administrátoři stránky patrně naráží na vlnu hysterie, jak někteří čeští politici i osobnosti označili snahy o přejmenování letiště po Václavu Havlovi. Petice za přejmenování Ruzyně po bývalém prezidentovi, který zemřel loni v prosinci, se totiž objevila jen několik dnů po jeho smrti a kritici tohoto záměru především upozorňovali, že s takovým krokem by se nemělo pospíchat.

Záměr přejmenování pražského letiště po Václavu Havlovi kritizovali i někteří jeho dlouholetí podporovatelé či známí s argumentem, že Havel nesnášel létání. Pod elektronickou petici za přejmenování po exprezidentu Havlovi se podepsalo přes 80 tisíc lidí. Nedlouho po jejím založení vznikla i petice proti přejmenování, která nyní čítá téměř 24 tisíc podpisů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…