Překvapivá majetková přiznání: Bendl si koupil statek za osm milionů

20.08.2013 14:02

Bývalí ministři z vlády expremiéra Petra Nečase po opuštění svých úřadů odevzdali majetková přiznání za letošní rok. Týkají se období, kdy byli v čele jednotlivých ministerstev či vlády. Informace o jednotlivých majetkových přiznáních přinesl server Aktuálně.cz.

Překvapivá majetková přiznání: Bendl si koupil statek za osm milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Petr Bendl

Z odevzdaných přiznání vyplývá, že nejvíce nakupoval bývalý ministr zemědělství Petr Bendl. Ve dvou obcích na Kladensku si pořídil statek za osm milionů korun a okolní polnosti o rozloze zhruba 43 tisíc metrů čtverečních. Podle katastrů nemovitostí za ně zaplatil rovnou při nákupu.

Pro Aktuálně.cz uvedl, že nový majetek koupil z 15 milionů korun, které nabyl v rámci rozvodového řízení se svou bývalou manželkou.

Za nemovitosti utrácel i expremiér Nečas. Ten si letos nyní již s bývalou manželkou Radkou pořídil byt v pražském Kamýku, za který zaplatil 4,2 milionu korun. Podle deníku Mladá fronta Dnes bude každý měsíc splácet hypotéku ve výši 16 tisíc korun, a jak lze vyčíst z jeho přiznání, zbývá mu ještě splatit částka 2,5 milionu korun.

Exministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová si společně s manželem koupila byt 2+1 za 255 tisíc korun a k rodinnému domku si dopřála i bazén, jehož cena přesáhla 650 tisíc korun. "Půjčku nemám, použila jsem stavební spoření a investoval samozřejmě i můj manžel," upřesnila, odkud čerpala finanční prostředky ke koupi.

K velmi podrobnému seznamu příjmů i darů se i letos přiznal exministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Uvedl například, že dostal od Nečase lvíčka jako ozdobu na klopy, víno champagne od bývalého kolegy Petra Mlsny či medovinu od Jana Stráského, bývalého ředitele Národního parku Šumava. Dodal také, že si v letošním roce navýšil překlenovací úvěr z 2,8 na 4,5 milionu korun.

Stejná povinnost čeká i ostatní poslance, pokud se dnes odhlasuje rozpuštění Poslanecké sněmovny, a členy vlády Jiřího Rusnoka, až dojde ke jmenování nového kabinetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…