Premiér Babiš mluvil o Vrběticích se šéfem Evropské rady Michelem

18.04.2021 6:50

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes večer mluvil se šéfem Evropské rady Charlesem Michelem o podezření na zapojení příslušníků ruské tajné služby do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích. Partnery v EU chce premiér podrobně informovat na příštím summitu, napsal na twitteru.

Premiér Babiš mluvil o Vrběticích se šéfem Evropské rady Michelem
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Andrej Babiš

 „Právě jsem hovořil s předsedou Evropské rady Charlesem Michelem, informoval jsem ho o případu Vrbětice a vyhoštění 18 zaměstnanců ruské ambasády. Na příští Evropské radě budu naše partnery podrobně informovat," napsal premiér kolem 22:00. K jednání o případu v EU a Severoatlantické alianci vyzvala premiéra část opozice.

Premiér dnes večer oznámil, že české bezpečnostní složky mají důvodné podezření, že do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 byli zapojeni příslušníci ruské tajné služby GRU.

Z Česka bude kvůli tomu vyhoštěno 18 pracovníků ruské ambasády, kteří byli identifikováni jako členové ruských tajných služeb, dodal vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který je nyní pověřen i řízením ministerstva zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…