Premiér Jaceňuk jede na východ Ukrajiny. Prý riskuje nevlídné přijetí

11.04.2014 6:06

Na první návštěvu východní Ukrajiny od propuknutí separatistických nepokojů se dnes vydá ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk. Podle vládní tiskové služby má navštívit Dněpropetrovsk a zejména neklidný Doněck, kde chce uspořádat poradu s představiteli místních správních úřadů a policie.

Premiér Jaceňuk jede na východ Ukrajiny. Prý riskuje nevlídné přijetí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

„Jaceňuk se rozhodl riskovat a jede vyzkoušet pevnost doněckých vajec," napsal v narážce na možné nevlídné přijetí prozápadního premiéra list Ukrajinska pravda.

K setkání s Jaceňukem se mají dostavit gubernátoři a zastupitelé z celého ruskojazyčného východu, především z Doněcké, Luhanské, Charkovské, Dněpropetrovské a Záporožské oblasti. Předseda vlády chce besedovat i s místními průmyslníky a podnikateli. Tématem besedy má být podle Jaceňukovy kanceláře decentralizace moci a reforma ukrajinské ústavy.

V Oděse létala na exministra syrová vejce

Politiky z Kyjeva nemají v těchto dnech na východě Ukrajiny rádi. Ve středu dav v Luhansku napadl prezidentského kandidáta Michaila Dobkina, který chtěl uklidnit místní vzbouřené radikály. O den později dopadla v Oděse syrová vejce na bývalého ministra Serhije Tihipka. Jeho bývalého kolegu ze Strany regionů Oleha Carova demonstranti zablokovali v hotelu.

V metropoli Kyjevě bude dnes pokračovat návštěva delegace pražské radnice vedené primátorem Tomášem Hudečkem. Ukrajinským kolegům mají pražští zastupitelé předat zkušenosti s moderní městskou správou. Hudeček má promluvit na konferenci Kyjevské bezpečnostní fórum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…